Кућа Добрих Вести

Login

СВЕТСКИ КУП У ВЕСЛАЊУ: Циганлија 2022

Оцените овај чланак
(2 гласова)

svetskikupveslanjeОд 27. до 29. маја 2022. на Ади Циганлији ће бити одржан 1. Светски куп у веслању, а учествоваће 500 такмичара међу којима су и параспортисти.

 

Ово ће бити увод у Светско првенство у веслању које ће се следеће године такође одржати у главном граду Србије.

 

Највеће звезде светског веслања из Велике Британије, Француске, Кине и Холандије, као и други такмичари из 36 земаља, учествоваће на припремама, тренинзима и самом такмичењу ове недеље на „београдском мору“.

 

Ове године, Светски куп у веслању је најважнији веслачки догађај у Србији, а уједно је и квалификационо такмичење за одлазак на Олимпијске игре у Париз 2024. године.

 

Због такмичења доста је уложено у инфраструктуру на Ади Циганлији, па је и чувени торањ адаптиран, веслачка стаза технолошки побољшана, а направљени су и додатни приступи понтонима за улазак у воду и излазак из воде. Укључено је више од 100 волонтера, педесетак људи је у организацији, а педесетак у ресору безбедности.

 

Репрезентативац Србије, Виктор Пивач је изјавио да жељно очекује такмичење и излазак на воду. Поред њега наступиће још два наша репрезентативца у дисциплини скиф, затим олимпијци Мартин Мачковић и Милош Васић у дисциплини двојац без кормилара, као и олимпијска такмичарка Јована Арсић у дициплини скиф.

 

Светски куп у веслању у Београду организује Веслачки савез Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести/Дан у Београду


Последњи пут измењено четвртак, 26 мај 2022 10:24

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија