Кућа Добрих Вести

Login

РУКОМЕТАШИ: Освојили бронзу и 31. медаљу на Медитеранским играма

Оцените овај чланак
(2 гласова)

rukometasisisisisisРукометаши Србије освојили су бронзу и укупно 31. медаљу за #ТеамСербиа на Медитеранским играма у Орану.

 

Стављена је тачка на наступ нашег Тима на XИX Медитеранским играма Оран 2022. Спортисти Србије завршили су такмичења на овим Играма на најбољи могући начин – освајањем још једне бронзане медаље. То су за наш Тим урадили рукометаши. Мушка рукометна репрезентација у мечу за треће место победила је екипу Северне Македоније резултатом 34:29.

 

Изабраници селектора Тонија Ђироне имали су изузетно напоран и тежак пут до меча за бронзану медаљу. Прву утакмицу су одиграли против екипе Словеније. У веома захтевном и тешком мечу, наши момци су победили резултатом 31:27. Та победа је остала, али не и резултат, обзиром да је Словенија у међувремену одустала од даљег такмичара услед тога што је чак 7 њихових играча неколико дана касније било позитивно на Цовид. Тај меч је регистрован у нашу корист службеним резултатом 10:0.

 

У следећем мечу у групи, Србија се састала са Египтом и изгубила је 35:28. Нису се, међутим, рукометаши предавали. У наредном мечу састали су се са екипом Италије и у још једном тешком мечу успели су да победе резултатом 34:33.

                                                     ruoko234343434

Другу везану победу, а уједно и последњу утакмицу у групи, Србија је одиграла против екипе Туниса и победила 35:29.

 

У полуфиналу које је играно прекјуче, репрезентативци наше земље дали су све од себе како би успели да се пласирају у финале, али је екипа Шпаније била боља и победила је резултатом 42:38.

 

Као и код дама, и рукометаши су први повели на данашњој утакмици за бронзану медаљу. Све до 11. минута првог полувремена играло се „гол за гол“, а онда су Македонци направили разлику од 3 гола у своју корист. Међутим, нису се предавали наши рукометаши и 10-ак минута пред крај првог полувремена, успели су да стигну предност противника, а онда да до краја првог дела утакмице и преокрену резултат. На одмор се отишло са нашом предношћу од два гола – 15:13.

 

У другом полувремену, репрезентативци Србије играли су чврсто и сигурно чувајући предност коју су, како је време одмицало, лагано повећавали у своју корист, па су на половини другог дела меча имали предност од пет голова – 26:21. Одлично су Ђиронини момци играли у тим тренуцима. Веома чврсто у одбрани и ефикасно и сигурно у нападу, па су наставили да одржавају своју предност. Пред крај меча дошло је до благог опуштања наших рукометаша, али довољно да сачувају предност и на крају сасвим заслужено однесу ову вредну победу и за њих и за наш Тим у Орану. Рукометаши су победили резултатом 34:29.

 

Након утакмице, помоћни тренер Жикица Милосављевић био је веома добро расположен и рекао је: „Атмосфера у тиму је сјајна након освојене бронзане медаље. Имали смо добар пут на овим Медитеранским играма. Било је изузетно тешко. Скоро три недеље смо заједно и најважније је да се враћамо са медаљом, без обзира што је бронзана. Конкуренција на Играма је била изузетно јака. Веома ми је драго због освојене медаље, јер се видело како момци из дана у дан побољшавају своје перформансе и како све више разумеју како изгледа играти у једном уређеном систему. Заиста је било дивно ових 3 недеље, иако је било напорно и заслужено смо освојили медаљу.“

 

Овим наступом, наши спортисти завршили су наступ на XИX Медитеранским играма. Ове Игре су биле изузетно успешне за наш Тим. Наши спортисти окончали су такмичења на Медитеранским играма у Орану са 31 освојеном медаљом. У завршном билансу, Србија броји 13 златних, 7 сребрних и 11 бронзаних медаља.

 

 

Извор: Олимпијски комитет Србије/Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија