Кућа Добрих Вести

Login

Ево како да одаберете наочаре за вид и од чега зависи њихова цена

Оцените овај чланак
(2 гласова)

naocareererererererУ тренутку када почне да Вас често боли глава или ако се деси да морате да „чкиљите“ док читате право је време да посетите офталмолога јер највероватније морате да почнете да носите наочаре за вид.

 

Лош вид није резервисан само за старије особе, већ су и многи припадници млађе генерације приморани да носе наочаре за вид или контактна сочива.

 

Шта све утиче на цену наочара за вид?

 

Када су у питању наочаре за вид цена зависи од неколико фактора. Пре свега морате имати на уму да када купујете наочаре Ви одвојено бирате рам и стакла и када се саберу ове две ставке, онда се формира цена наочара за вид. На цену диоптријских стакала утиче неколико фактора, прво да ли су цилиндрична, а затим и да ли су премазана различитим заштитама (заштита од гребања или посебан премаз који рефлектује светло од компјутера како не би додатно оштетило вид). Ту су и такозвана „фото греј“ стакла. Она на сунцу мењају боју и имају и функцију наочара за сунце. Уколико одаберете фото греј стакла за наочаре за вид цена ће сигурно бити нешто виша, али нећете морати да купујете и наочаре за сунце које се израђују са посебним затамњеним диоптријским стаклима, па ћете знатно уштедети на дуже стазе.

 

Други је свакако материјал од ког су израђене. Данас постоје и „савитљиве“ наочаре за вид које су мање отпорне на ломњење. Оне су изузетно практичне и највише одговарају људима који су склони томе да диоптријске наочаре остављају на разним местима или да их без заштите склоне у торбу. Цена ових наочара за вид је, када се урачунају и трошкови израде стакала, мало виша од уобичајене.

 

Трећи и можда најважнији фактор који утиче на то како ће се формирати цена наочара за вид је атрактивност, односно модни трендови. Као и када су у питању гардероба и ципеле, и код диоптријских наочара постоје трендови који се прате. Некада су биле модерне угласте наочаре за вид са дебелим пластичним оквирима које су доприносиле томе да особе које их носе изгледају озбиљније и многима су служиле да „заокруже“ пословни изглед који су желели да постигну својом гардеробом. Затим су постали модерни ретро рамови – велики, метални, који су били популарни седамдесетих година двадесетог века. Њиховој популарности допринели су инфлуенсери на друштвеним мрежама који су овакве наочаре носили некад и без диоптријских стакала. У једном тренутку су се у моду вратиле и „мачкасте“ женске наочаре за вид које су биле изузетно популарне педесетих година. Дакле, ако одаберете тренутно најмодерније наочаре за вид цена ће бити виша.

 

Упркос модним трендовима када бирате наочаре за вид трудите се да, пре свега, оне договарају Вашем облику лица, да Вам добро стоје, јер је то ипак нешто што ћете носити свакодневно.

 

Цена дизајнерских наочара за вид

 

Управо због популарности наочара за вид многе велике дизајнерске куће су решиле да саме направе своје линије оквира за диоптријске наочаре. Данас се на тржишту могу наћи рамови најпознатијих светских модних кућа који коштају и по неколико стотина евра. Док у оптичарским радњама лако могу да се нађу оквири од по неколико хиљада динара, ако одаберете да носите дизајнерске наочаре за вид цена може бити и пет пута већа и то само за рам.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 16 август 2022 10:37

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија