Кућа Добрих Вести

Login

ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА У СРБИЈИ: Услужила 80.000 грађана и поштедела их одласка на шалтер

Оцените овај чланак
(1 Глас)

MIAZNAПрви четбот локалних самоуправа у Србији и БиХ базиран на вештачкој интелигенцији омогућио је да готово 80.000 грађана Сомбора, Шапца, Бијељине и Лакташа дође до жељених услуга без одласка на шалтер градске управе. Са четботом су обавили 142.000 конверзација за нешто више од годину дана.

 

Дигитална асистенткиња MIA (Municipal Intellegent Assistent) пружа брже одговоре и штеди време и новац грађанима, због чега би и друге државне и локалне службе требало да уведу четботове у рад своје управе. То је поручено на завршној седници пројекта „Унапређење општинских услуга у Србији и Босни и Херцеговини“, који су спровели ГИЗ и компанија Сага, у сарадњи са НАЛЕД-ом и ПКРС, у оквиру програма develoPPP немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ).

 

МИА је лансирана у октобру 2021. када је почела да помаже грађанима Шапца да дођу до пореских уверења, уверења из матичних књига и књиге држављана и да остваре право на дечији или родитељски додатак. Истовремено, МИА у Сомбору пружа информације о дечијем додатку и пореским уверењима, пореском дугу и издавању уверења о измиреним пореским обавезама. Оба града су отпочетка на располагању имала и информације о радном времену градских органа, телефонима, као и актуелним дешавањима.

 

На почетку MIA је била само пружалац важних информација. То се полако мења у октобру 2022. када су у све четири локалне самоуправе, грађани по први пут добили могућност путем четбота да поруче изводе из матичних књига и књига држављана и да им стигну на кућну адресу, као и да пријаве комунални проблем. Након тога број конверзација и корисника порастао је 10 пута. Као омиљена услуга показала се пријава комуналних проблема, са 298 пријава у три месеца, а у истом периоду поднет је и 181 захтев за издавање извода или уверења“, рекла је директорка за добру управу у НАЛЕД-у Ана Илић.

 

У завршници пројекта, најновија услуга која је уведена јесте заказивање термина за закључење брака у Шапцу, где будући младенци путем вајбера сада могу да доставе неопходне информације матичару, како би их све чекало спремно када дођу у матичну службу. Такође, и у Шапцу и Сомбору, привредници и инвеститори на овај начин могу да сазнају све што их интересује о развијању бизниса у граду, подстицајима, таксама и накнадама.

 

Да би могли у потпуности да искористе све предности које доносе иновативна дигитална решења, јавни, цивилни и приватни сектор треба да раде заједно. Зато је ГИЗ подржао овај пројекат, заједно са компанијом Сага, која је развила четбот платформу и уз активно учешће локалних самоуправа. С обзиром на то да не само грађани захтевају унапређење општинских услуга, пројекат се реализује у сарадњи са регионалном Мрежом за повољно пословно окружење, како би се понудиле ефикасне услуге, које ће бити од користи за правна лица, компаније и ширу пословну заједницу“, навела је Амира Омановић, пројектна менаџерка у ГИЗ-у.

 

Највећа предност четбота је његова доступност грађанима 24 сата, седам дана у недељи, кроз познате канале комуникације - Вибер, Фацебоок и портали градских управа. Захваљујући вештачкој интелигенцији, четбот стално унапређује своја знања, свака конверзација се памти и користи за увежбавање бољих одговора.

 

„Управо овакве иницијативе доказују корисност примене вештачке интелигенције и приближавају је грађанима. Такође, поносни смо што ће управо наш производ грађанима олакшати неке неопходне активности и дигитализовати процесе који су претходно захтевали папирологију и чекање у реду“, закључио је Милен Јањић, директор, Intellya – Saga NFG.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 01 фебруар 2023 18:07

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија