Кућа Добрих Вести

Login

СТАРТ: Шампионат у планинском трчању

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fotozapalizgrada34343434Трком „Ртањ вертикал“ сутра стартује шампионат Србије у планинском трчању, у организацији Планинарског савеза Србије (ПСС).

 

Трка на Ртњу ће окупити више од стотину најспремнијих такмичара из Србије и иностранства. Тај специфичан формат познат као „вертикални километар“ означава трке које се одржавају на стазама дужине до 5 км, на којима је потребно савладати од 900 до 1.100 метара надморске висине, са просечним нагибом стазе од око 20 одсто.

 

Ртањ је прва од укупно пет трка у новој сезони. Трке се организују у различитим трејл и скајранинг форматима на планинама широм Србије, а победници у генералном пласману ће бити одређени на основу укупног броја сакупљених бодова током сезоне.

 

После Ртња следе трке: „Небески котлови“ ,“Тара ултра трејл“, „Сува трејл“ и „Прибој скајрејс“.

 

Шампионске титуле бране такмичари ПСК "Мосор" из Ниша који су протекле године освојили прво место и у екипној и у појединачној конкуренцији - Љиљана Красић и Ненад Живковић.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 25 март 2023 13:28

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија