Кућа Добрих Вести

Login

Куп Србије ново такмичење

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1uobssbanovicpredsedavaБЕОГРАД - Чланови Управног одбора Бициклистичког савеза Србије на седници у Београду (председавао председник Бранко Бановић, професор) одлучили су да се у овој сезони не возе Лиге Србије у друмском и планинском бициклизму већ - Куп Србије. Ускоро ће Стручна комисија БСС одредити које ће се трке из усвојеног каленадра бодовати за Куп Србије. Потписаће се и уговор се угледном фирмом (продаја и производња бицикла и опреме) која ће бити и насловни спонзор Купа Србије.


Сезона у друмском бициклизму почеће традиционалном „Великом наградом Новог Сада“ 16. марта, а завршиће се 5. октобра „Великом наградом Ниша“. Шампионати Србије на друму су од 27. до 29. јуна (друмска трка  и хронометар), као и 23. августа  (друмско и критеријум). Први међународни изазов у новој сезони је трка „Бањалука - Београд“ 13. априла (УЦИ 1.2). Кадети ће стартовати 21. априла на „Данима Београда – Трофеј Чукарица“. Класик „Београд – Чачак“ је 10. маја. Традиционални јуниорски и кадетски „Трофеј сајамских градова“ је 17. и 18. маја. „Трофеј Београда - Милан Панић“ за јуниоре је 7. и 8. јуна а Првенство Београда (друм) 14. јуна.  Трка „Кроз Србију“ возиће се од 17. до 22. јуна (УЦИ 2.2), а трка „Кроз Војводину“ 13. и 14. септембра.
Прва трка у сезони у планинском бициклизму биће 27. априла „Трофеј краља Петра – Рибарска бања“.  Завршетак је „Буковачким маратоном“ 12. октобра. Шампионат Србије у планинском бициклизму (крос кантри) планиран је за 20. јул.  У дисциплини „фор крос“ за титуле ће се  возити 14. септембра. Фрушкогорски маратон је 4. маја, „Србија опен - Београд“ 11. маја, Куп Новог Сада  22. јуна, „Балкан куп Црна трава“ 5. јула, „Куп Старе Планине“ 13. јула, „Трофеј Сокобање“  20. септембра.
„Дунавски куп“, највеће такмичење аматера, рекреативаца и мастерса у региону почеће 16. марта  трком новосадског клуба Елит  која ће се бодовати и за државно првенство у цикло кросу за ове категорије. Завршетак „Дунавског купа“ је 28. септембра. Државна првенства за аматере, рекреативце и мастерсе возиће се на тркама „Дунавског купа“ 26. и 27. јула (друм и хронометар).
На крају сезоне од 2. новембра до 21. децембра планирано је осам трка у цикло кросу од којих ће се четири бодовати за Куп Србије.
- Усвојени су и програми селектора за друм Радомира Павловића и за планински бициклизам Немање Вајса – каже Саша Гајичић генерални секретар БСС.- У којој мери ће се они реализовати, зависи од средстава из буџета Министарства омладине и спорта Србије. Уколико не буде довољно новца, ревидираћемо програме. Морамо да се простиремо према губеру, раније се није водило рачуна о приоритетима па је савез дошао у веома тешку финансијску ситуацију. Захваљујемо се Министарству омладине и спорта и Олимпијском комитету Србије на досадашњој снажној подршци нашим програмима која је резултирала и освајањем две визе за летње Олимпијске игре младих у Нанкингу у Кини.
Чланови Управног одбора БСС прихватили су предлог да убудуће члан БСС у Техничком комитету Балканске бициклистичке федерације (БЦУ) буде двоструки краљевачки олимпијац Рајко Чубрић уместо Драгана Достанића чачанског бициклистичког радника и некадашњег председника БСС.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 03 фебруар 2014 16:33
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија