Logo
Одштампајте ову страницу

Огромно интересовање за семинар Петера Сука

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1SUK3SEMINARZAJEDNOБЕОГРАД - Чувени стреличарски тренер из Кореје Сук донг – еун, познатији као Петер Сук, борави у Београду и у дворани Слодес до 8. фебруара држаће семинаре за тренере, врхунске стреличаре и почетнике (кадете и јуниоре).


Интересовање српских тренера је огромно, семинар похађа више од 40 стручњака! Петер Сук је у Атини 2004. водио италијанску репрезентацију чији је члан Марко Галиацо  освојио појединачно олимпијско злато. Са Италијом је, потом, освојио  у Лондону 2012. екипно злато. Замолили смо га за кратак разговор у паузи предавања.
Како оцењујете ниво знања српских тренера?
- Ако бих направио скалу до један до пет, они су веома близу четворке. Важније од знања које тренутно поседују је, међутим, заинтересованост да се нешто научи а  код свих полазника из Србије је управо то у првом плану, што је веома добро. Имају огроман ентузијазам и и то увек посебено ценим.
Познати сте по својим програмима „Од почетника до шампиона“. Да ли Ваш модел може да се примени и у Србији?
- Важна је воља, а када она постоји све је могуће.  Битно  је одредити циљ, потом треба изабрати пут којим ће се до њега стићи и, наравно, потребно је имати огромно стрпљење. Мени су потребни стрпљиви људи у свим програмима  и учим тренере да  све што раде са такмичарима буде корак по корак. Шампион се не ствара за годину – две, то је немогуће, добар стреличар се постаје за пет до седам година.
Како видите улогу породице у развоју доброг такмичара?
1SUK4SVILANOVICiSUK- Породица и подршка родитеља су можда  и најважнији фактори у стварању врхунског спортисте. Други је добар, школован, тренер,  не малу улогу имају и професори у школи, незаобилазна је и национална федерација и на крају и спонзори који су ту да помогну у веома важном сегменту, а то је финансирање.
Да ли  знате за неког стреличара из Србије?
- На жалост нисам имао прилику да их сретнем на такмичењима. Али, уверен сам да у Србији има талентованих, само их треба тражити, пронаћи и усмерити. У другом делу семинара срешћу се са најбољим сениорама и младим такмичарима.
Председник Стреличарског савеза Србије Драган Свилановић је истакао:
- Велику помоћ у организацији семинара пружио нам је Олимпијски комитет Србије који је платио авионску карту и трошкове боравка и Петер Сук и ја смо обишли и олимпијску кућу. Сук је тренутно тренер број један у свету, освојио је две златне медаље и то са стреличарим који нису из Кореје. Његова предавања су фасцинантна, стално нам открива нове ствари и могу да кажем да је ово историјски тренутак за српско струку и стреличарство.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 03 фебруар 2015 17:40
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015