Кућа Добрих Вести

Login

Презентација Београда – града домаћина ЕП 2017

Оцените овај чланак
(1 Глас)

maliiiiПРАГ – У оквиру одржавања Европског дворанског првенства у Прагу делегација Србије коју предводи градоначелник Синиша Мали сусрела се са организаторима и упознала се са начином организације овог првенства које ће и Србија организовати 2017. године.


Како је најављено, данас ће се одржати и предаја заставе Европске федерације, што званично представља почетак организације Европског дворанског првенства 2017. у Београду.


У наредне две године следи организација првенства у коју ће бити укључене све градске структуре. Европско првенство у Београду ће бити одржано од 3. до 5. марта 2017. у Комбанк Арени, када ће се у нашем граду окупити преко 1.000 атлетичара и око 10.000 навијача.


Званично је отворен и сајт Европског дворанског првенства Београд 2017. који се нлази на линку: www.belgrade2017.org.


Представници Атлетског савеза Србије и Туристичке организације Београда су јуче у Прагу одржали и презентацију Београда као града домаћина Европског дворанског првенства 2017. године, коју је свечано отворио градоначелник Београда Синиша Мали.


“Драго ми је што имам прилику да присуствујем овом такмичењу у Прагу које је организовано на веома високом нивоу. Србија је земља спорта, а Београд се већ доказао као добар домаћин и организатор великих спортских манифестација, тако да ћемо дати још једном све од себе да овај догађај протекне на нивоу које ово такмичење заслужује. Велика ми је част што ћу у име града Београда сутра преузети заставу за следеће Европско дворанско првенство у атлетици 2017. године”, рекао је градоначелник Синиша Мали.
Догађају је присуствовао и председник Европске атлетске федерације Хансјорг Wирз, који се такође обратио званицама:


“Иако тада нећу бити председник биће ми велика част да присуствујем овом такмичењу 2017.године када ће Београд бити домаћин. На СПАР Европског првенству у кросу организација је протекла изванредно,а Београд је прелеп град. Ништа мање не очекујем и овог пута”.


Уследило је обраћање председника Атлетског савеза Србије Веселина Јевросимовића, који је овом приликом изјавио: “Као председник Атлетског савеза Србије могу само да вам обећам да ћемо уложити све наше снаге и моћи како би ово такмичење било организовано на највишем могућем нивоу”.

 kolaisnaccccc

 

Колашинац: Велика част угостити атлетичаре у Србији


Будући да је само дан раније Асмир Колашинац освојио сребрну медаљу у бацању кугле на ЕП у Прагу, присутне је поздравио и српски атлетичар:


“За мене као освајача златне медаље из Гетеборга, и освајача сребрне медаље из Прага, велика је част угостити врхунске атлетичаре у Србију. Ово је само доказ колико нас сада поштују у Европи и свету. Огромна је част за српски спорт, а камоли за атлетику бити домаћин Европског првенства. Коначно ћемо имати прилику да заблистамо на домаћем терену, а ја имам и обавезу да не разочарам своју публику, и поновим позицију са ЕП у Гетеборгу, али са још бољим хицем.”


Након тога одржана је презентација Београда као туристичке дестинације и града домаћина ЕП 2017.


Међу званицама били су и подпредседници Светске атлетске федерације – IAAF Себастиан Цо и Сергеj Бубка, генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић, менаџер АСС, Драгутин Топић, представник Министартсва омладине и спорта Богдан Кнежевић , секретар за спорт и омладину Града Београда, Славко Гак, директор Комбанк Арене, Ђорђе Милутиновић, менаџер фолсфагена за Србију, Милан Лазић, и бројни други званичници.

 

Злато за Ивану Шпановић на ЕП уз рекордни скок од 6,98 м

 

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић освојла је злато на дворанском првенству Европе у Прагу, пошто је данас победила у финалу скока удаљ државним рекордом од 6,98 метара.

 

Шпановић је рекордни скок остварила у трећој серији.

 

Претходни најбољи резултат Шпамновићеве износио је 6,92 метара, а остварен је у Истанбулу прошле годсине.

 

У првој серији Шпановић је имала 6,80, у другој је преступила, у четвртој је забележила 6,89 метара, па 6,71 и 6,81 у шестој, последњој серији.

 

Шпановићева је овим златом повећала колекцију медаља, коју је започела на шампионату света на отвореном у Москви 2013. када је освојила историјску бронзу за Србију, да би прошле године дошла до сребра на ЕП у Цириху на отвореном, као и до бронзе на СП у дворани у пољском Сопоту.

 

Ово је друга медаља за Србију од почетка шампионата, после сребра Асмира Колашинца у бацању кугле.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено недеља, 08 март 2015 10:45
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија