Кућа Добрих Вести

Login

Наши спортисти са инвалидитетом успешни и на играма у Шведској

Оцените овај чланак
(1 Глас)

malme16БЕОГРАД - Запаженим резултатима наших спортиста ових дана је придодат и успешан наступ који су наши суграђани са инвалидитетом остварили на играма “Malme open 2016” манифестацији која је ове године, од 10. до 14. фебруара, одржане и већ јубиларни четрдесети пут заредом у истоименом граду у Шведској.


На овој изузетно угледној, иначе најмасовнијој смотри спортиста са инвалидитетом после параолимпијских игара, која је и ове године окупила више од 3.000 учесника из око 30 држава наши спортисти су постигли запажен успех па су како својим пре свега понашањем али и резултатима у потпуности оправдали очекивања – екипа од укупно 9 спортиста освојила је укупно 10 медаља а међу њима је најуспешнији био пливач Филип Граовац са чак 4 (четири) одличја: прво место и златна медаља на 100 м слободно и још 3(три) друга места (25 и 50 м слободним стилом и 50м леђно); његов колега Шћепан Зорић био је два пута други (25 и 50 м краул) док су стонотенисери Драган Вујисић и Саша Здравковић у својим категоријама освојили по две бронзане медаље, саопштио је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда.


Такође је вредно пажње и то да је по први пут у међународној конкуренцији када је у питању дисциплина «боћање» иначе један од најмасовнијих параолимпијских спортова који код нас тек стиче популарност, неко од наших спортиста био у борби за медаљу – Бориславу Лукићу је за то недостајало само два поена и на крају му је припало такође одлично четврто место.


Иначе, носилац организације наших спортиста и екипе био је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда а њихово учешће подржао је и омогућио Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 фебруар 2016 20:28
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија