A+ A A-

Чачани не брину за атлетску будућност

Оцените овај чланак
(2 гласова)

djurdjagajlovicЧАЧАК - Успеси и медаље се множе, као да су се настанили на правом месту у чачанском клубу ЧААК-у. 

 

Драган Дуканац, некада познато име са југословенских тартан стаза труди се да од заборава отме прошлост, како би то упамтила будућност. Да је заиста тако потврђују резултати и успеси младих такмичара овог још млађег спортског колектива.


Лепо је коментарисати, али и слушати вести о трофејима које у свој град доносе малишани, тек на почетку неких великих збивања, што их очекују у будућности. Имају времена, никуда не журе, вредни и радни, морају и успеће једнога дана на свом спортском борилишту, атлетској стази остварити жеље и циљеве.


У таквом такмичарском духу протекло је и првенство Централне Србије у "Kids' athletics", такмичење одржано у Нишу у оквиру двадесетог Међународног Нишког полумаратона.

 

Atletskiklubbbb


Атлетске школе подељене у две категорије, „А“ (2005 и 2006. год) и „Б“ (2007 и млађи), у мешовитом саставу показали су раскош талента и упорност, потврдили оправданом и изреку да младост и радост могу баш све, немају граница у остварењу спортских достигнућа.


У „старијој“ А категорији екипа ЧААК-а предвођена Ивом Зеленовић и Марјаном Милованковићем, остварила је сјајан пласман, била прва и изборила право наступа на државном првенству "Kids' athletics". Надметали су се у пет дисциплина, од бацања „медицинке“ преко главе, штафетном трчању преко препона, бацању вортекса, трци издржљивости до скока у даљ из места. У категорији Б доминирали су Ђурђа Гајловић и Мићко Мијаиловић, што је било довољно за још један вредан пласман, освајање петог места.


Да крећу стопама свог спортског учитеља Драгана Дуканца, атлетске наде из ЧААК-а потврдиле су и наступом на маратону. Ђурђа Гајловић (2009), освојила је најсјајније одличје на деоници дугој 500 метара, а три године старија Ива Зеленовић у конкуренцији старијих девојчица окитила се сребрном медаљом.


Добрим радом са млађим узрастима ЧААК је изборио место у елитном друштву наше краљице спортова и у потпуности оправдава очекивања из програма пројекта "Kids' athletics", Атлетског савеза Србије и локалне самоуправе. У најкраћем Чачани баш немају разлога да брину за будућност атлетике.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 03 јун 2016 23:07
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани