Logo
Одштампајте ову страницу

Мали спортисти на државном првенству у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

NASLOVNAAAAAБЕОГРАД - На више терена на Ади Циганлији од 19. до 23. јула  одржаће се државно финале Спортских игара младих (СИМ), највеће и најмасовније регионалне манифестације за децу и омладину.

 

Чак 950 основаца из целе Србије такмичиће се у девет дисциплина: малом фудбалу, стоном тенису, шаху, тенису, игри „између две ватре“, одбојци, баскету, рукомету и одбојци на песку.

 

Државно финале СИМ-а одржава се под покровитељством Владе Републике Србије, уз помоћ и подршку Министарства омладине и спорта, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, саопштено је из организације Спортских игара младих.

 SAJT444444

Мали спортисти који учествују на државном првенству током пролећа и лета побеђивали су на СИМ-овим такмичењима и турнирима, које су Спортске игре младих организовале у сарадњи са фудбалским и рукометним савезима.

SAJT3333333

Ове године, Игре су окупиле 50.000 деце, узраста од 7 до 15 година, из тридесет два града широм Србије. Сви су, на свој начин, на теренима показивали завидне вештине, спретност и умеће у више спортских дисциплина.

 

Најбољи међу њима надметаће се на државном првенству у у Београду, а победници ће бранити боје Србије на међународном финалу Игара крајем августа у Сплиту, када ће се такмичити и њихови вршњаци из Хрватске и Босне и Херцеговине.

 

Председник организационог одбора СИМ-а Здравко Марић, који је основао ову манифестацију пре 20 година, каже да је највећи успех од првих Игара до данас то што је за децу све бесплатно, а право на учешће има свако дете.

ZDRAVKO11111111

Од такмичења за најмлађе локалног карактера, Игре су стасале у највећи програм за борбу против свих облика зависности и насиља у региону који промовише дружење, неговање правих вредности, бављење спортом и фер-плеј“,  истиче Марић.

 

Он додаје да у Србији од самог почетка одржавања Спортске игре младих имају подршку премијера Александра Вучића, а већ годинама овај велики спортски бренд намењен најмлађима промовишу и светски познати спортисти, политичари и уметници.

 SAJT22222222

Амбасадори најмасовније балканске спортске манифестације за децу и омладину су Луис Фиго, Дејвид Бекам, Немања Матић и Лука Модрић, а оснивач и први председник енглеске Премиер лиге Дејв Ричардс је од пре десетак година почасни председник СИМ-а.

 

СИМ  Србије 2016. подржали су „МТС“, “Coca-Cola", „Моја кравица“ и „Ласта“.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 јул 2016 11:24
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Најновије од Марина Трмчић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015