Кућа Добрих Вести

Login

Репрезентација Србије креће у освајање медаља

Оцените овај чланак
(3 гласова)

KDVVSSБЕОГРАД - Репрезентација Србије учествује на Светском првенству у ракетном моделарству које се од 22. до 30. августа одржава у Украјини.

 

Тим менаџер, Драган Јевтић очекује да се кући врате са две медаље у појединачној јуниорској и једном медаљом у појединачној сениорској конкуренцији. У екипном пласману Јевтић најављује једну до две медаље код јуниора и исто толико код сениора, саопштено је из Ваздухопловног савеза Србије.

 

„У јуниорској конкуренцији очекујуем медаље у класама С5 и С9, а у сениорској у С5 и С6. Конкуренција је јака, ту ће бити и Руси и Пољаци које смо претходних година побеђивали, али су они сада у врху тако да нам могу парирати. Свим нашим јуниорима је ово први пут да наступају на светском првенству, али очекујем резултат обзиром да смо увели неке промене у раду са члановима репрезентације“, објашњава вођа нашег тима.

Први пут је ове године подељен рад са репрезентативцима, тако да је рад са јуниорима водио Владимир Чипчић, а са сениорима Зоран Катанић, обојица вишеструко трофејни моделари.


На овом светском првенству своје умеће ће одмерити више од 300 такмичара из 20 земаља. Српски ракетни моделари имају дугу историју учешћа на међународним моделарским такмичењима и готово сваки пут нас обрадују с мноштвом трофеја са европских и светских првенстава, као и светских купова.


Овога пута Србију ће представљати сениори Зоран Катанић, Весна Катанић, Владимир Чипчић, Миодраг Чипчић, Михаило Петровић и Лука Воларевић, као и јуниори Дејан Жак, Милан Димитров и Кристина Чипчић. Нашем тиму помагаће и Зоран Павлић и Златко Жак, док ће Бранислав Павловић бити мерилац времена.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија