Logo
Одштампајте ову страницу

Велики успех Милоша Борисављевића у Истри

Оцените овај чланак
(0 гласова)

borisavljevic-i-trener-u-metalcu-radisa-cubric-uvodnaЈуниорски репрезентативац краљевачког Металца Милош Борисављевић, освјио је 11. место у генералном пласману на трци „Кроз Истру“ која се рачунала за бодове у омладинском светском Купу нација и донео је Србији 10 поена тако да се тренутно налази на 12. месту у пласману нација у овом престижном такрчењу у конкуренцији 21 земље!

- Ово је најбољи резултат у историји нашег јуниорског бициклизма у Купу нација – каже селектор јуниорске репрезентације Саша Гајичић који је водио екипу на трци „Кроз Истру“.

- Презадовољан сам, возио је мајсторски уз раме са јуниорима који имају неупоредиво боље услове. Сада ћемо, оскољени овим лепим резултатом, настојати да добијемо позив за јуниорску „Трку мира“ која ће се возити од 2. до 6. маја и која се такође бодује за Куп нација. Мало је скуп одлазак, али у ове јуниоре вреди да се улаже...

Борисављевића у Металцу тренира селектор сениорске репрезентације Србије Радиша Чубрић:

- Пласман Борисављевића у Истри на 11. место је за мене као да се попео на победничко постоље! Са неколико омладинаца у Металцу покренуо сам пројекат „Србин на Тур де Франсу“ са циљем да у овој деценији добијемо возача који ће ући у про тур екипу и возити најцењенију светску трку – каже Радиша Чубрић.

- Из те групе већ је стасао за велика дела Милош Борисављевић. Радили смо у току зиме веома напорно и резултати се сада показују. Веома је радан и
дисциплинован, у последња два месца није пропустио ни један тренинг. Предан је и воли бициклизам, бојао са да неће ићи на Истру јер Србија није међу 25 нација које имају аутоматски прво да стартују а и финансијска ситуација у БСС је лоша. Рекао сам Гајичићу пред полазак да може да се пласира међу 20, али ми није до краја веровао.

У репрезентацији на трци „Кроз Истру – меморијал Еди Рајковић“ су били Милош Борисављевић и Марко Полумирац (обојица Металац, Краљево), Стефан Стефановић и Борислав Симоновић (обојица Борац), Александар Митић и Лука Котур (обојица Партизан, Београд).

На трци „Кроз Истру“ својевремено (пре више од 30 година) победио је краљевачки јуниор Слободан Јелић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 мај 2012 01:08
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015