Logo
Одштампајте ову страницу

Хуманост за новинара Пеђу Обрадовића

Оцените овај чланак
(3 гласова)

budihumanfondacijaaaaaaХуманитарна фондација ,,БУДИ ХУМАН – Александар Шапић" прикупља новчана средства за уредника и новинара Телевизије Н1 Пеђу Обрадовића (43), који је тешко болестан.

 

Пеђи је у септембру 2018. године дијагностификована акутна лимфобластна леукемија. Хитно је примљен на Институт за хематологију Клиничког центра Србије, где је утврђено да се ради о високоризичном облику леукемије. Преписане су му цитостатичке терапије након којих је требало да уследи трансплантација коштане сржи. Међутим, облик леукемије од кога Пеђа болује показао се отпорним на терапију доступну у Србији. Пеђа у Институту за хематологију може да прими још једну цитостатичку терапију, са потпуно неизвесним исходом.

 

У току 2018. године, прво у Сједињеним Америчким Државама, а убрзо и у Европској унији, регистрована је нова терапија која се примењује управо на отпорним облицима акутне лимфобластне леукемије од које Пеђа болује. Студије и клиничка пракса показали су да та терапија даје позитивне резултате у високом проценту.

 

Применом нове терапије, постоји велика шанса за успех који би водио трансплантацији коштане сржи и коначном излечењу. Лекари болнице Хелиос у Берлину спремни су да Пеђу приме на терапију и потом трансплантацију коштане сржи, али су му за то неопходна новчана средства у што краћем временском периоду.

 

Извор: Кућа добрих вести/Mедија центар


Последњи пут измењено недеља, 25 новембар 2018 22:45
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015