Logo
Одштампајте ову страницу

Милош Борисављевић сјајан 11. на "Око Истре"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

borisavljevic-uvodnaМилош Борисављевић јуниорски репрезентативац Србије заузео је одлично 11. место у генералном пласману на трци „Око Истре“ у високој категорији за
омладински светски Куп нација завршеној после три етапе у Ровињу.

Имао је на крају 53 секунди слабије време од победника Данца Педерсена. На 82. место пласирао се Стефан Стефановић, док је 86. у укупном пласману Лука Котур.

- У последњој, трећој, етапи од Врсара до Ровиња од 115 км, решена је трка, јер су на циљ соло дошли, после бега скоро од старта, двојица Дабаца Педерсен и Андерсен. Падерсен је победио у етапи и у генералномом пласману- каже селектор Саша Гајичић.

- Честитке Борисављевићу, сјајно је возио и ово је један од најбољих наших пласмана на тркама Купа нација у последњих неколико година. Борисављевић је трећу етапу завршио на 17. месту са 36 секунди слабијим временом од Педерсена, 84. је био Митич са 30,41 минут заостатка а 86.

Стефановић са истим временом. Славио је Педерсен у спринту испред Андерсена, док је трећепласирани Италијан Манцини закаснио 36 секунди.

Педерсен је победио у укупном времену 7:28,49 часова и за четири секунде претекао Андерсена.

Трећи је завршио трку Италијан Зурло са 19 секунди заостатка.

У трећој етапи одустао је Полумирац, у другој Котур и Симоновић.

У репрезентацији су били Милош Борисављевић и Марко Полумирац (обојица Металац, Краљево), Стефан Стефановић и Борислав Симоновић (обојица Борац), Александар Митић и Лука Котур (обојица Партизан, Београд).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 28 мај 2012 12:43
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015