Кућа Добрих Вести

Login

Чачак добија скијалиште?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

skijanjedfdfdfdfПосле тридесет година Чачани би ускоро поново могли да иду на своје скијалиште на Јелици. Обнову је иницирао мештанин, а град је спреман да помогне.

 

Стаза "Велике ливаде" је на највишој тачки села Риђаге. Пре пет година Ненад Милошевић је покренуо иницијативу за њено уређење. Припремљено је идејно решење и добијена потврда о довољној висини снега да би се направила стаза.

 

„Дужина стазе би била око 350 метара са неком висинском разликом од 70 метара“, истиче Ненад Милошевић, председник МЗ Риђаге.

 

Ненадову идеју подржале су комшије, а посебно активни скијаши који су на стазу некада редовно долазили.

 

„Главне локације спортског живота града Чачка су били Јежевица, Спомен парк и Риђаге или ‘Велике ливаде’. У време великог снега људи су се окупљали уз ски-лифт који је био вучно уже неких двеста метара дужине“, присећа се Милан Петронијевић, мештанин Риђага.

 

За комплетно опремање и уређење ски-стазе, према проценама, биће потребно око 10 милиона динара.

 

„Оно што је први корак јесте да се парцела прибави у власништво града и уз ангажовање нашег спортског центра да тај садржај употпуни и изградњом скијалишта што мислим да би било врло значајно пре свега за младе људе у нашем граду“, наглашава Милан Бојовић, помоћник градоначелника Чачка.

 

Чачане од скијалишта дели свега осам километара локалног пута.

 

Извор: Туристички цвет


Последњи пут измењено среда, 06 фебруар 2019 22:45

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија