Кућа Добрих Вести

Login

Милица Мандић председник Спортске комисије ОКС

Оцените овај чланак
(1 Глас)

milicamandicБЕОГРАД - Председник Спортске комисије Олимпијског комитета Србије у олимпијском циклусу до Рио де Жанеира 2016. биће олимпијска шампионка из Лондона, теквондока Милица Мандић.


У новом сазиву Спортске комисије на предлог матичних савеза, уз Милицу Мандић  ће бити: Дејан Јовковић (атлетика), Александар Миленковић (биатлон), Радиша Чубрић (бициклизам), Тадија Качар (бокс), Милена Рељин Татић (гимнастика), Веселин Вуковић (рукомет), Горан Касум (рвање), Марија Трмчић (смучање) и у функцији чланова Извршног одбора Комисије Горан Максимовић (стрељаштво), Никола Стојић (веслање), Владимир Грбић (одбојка), Тамара Савић Шотра (мачевање), Митар Мркела (фудбал) и Слободан Соро (ватерполо) као секретар Извршног одбора Спортске комисије.
У функцији председника Спортске комисије Милица Мандић, ће по Статуту ОКС, бити и члан будућег Извршног одбора Олимпијског комитета Србије. Тренутно, међу предложеним кандидатима за место у Извршном одбору ОКС нема ни једне жене, тако да је избор Милице Мандић помогао да се ова несразмера макар делимично  ублажи.
Задатак Спортске комисије ОКС, формиране по угледу на Спортску комисију Међународног олимпијског комитета (МОК) је да заступа спортисте у телима и органима, да штити њихова права и бори се за њихове интересе.

Извор:Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 03 новембар 2012 13:24
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија