Logo
Одштампајте ову страницу

Бивши Југословени поново на окупу у Београду

Оцените овај чланак
(0 гласова)

БЕОГРАД, 26. априла - Традиционални 47. одбојкашки ,,Трофеј Београда", који је наследио традицију некадашњег турнира ,,Братство и јединство", окупиће у главном граду Србије за првомајске празнике 18 мушких и 16 женских екипа градских екипа из читаве бивше Југославије.

Турнир ће се у пет београдских дворана одржати од 28. до 30. априла. Право учешћа имају одбојкаши и одбојкашице рођени 1994. и 1995. године.

Екипе су сврстане у следеће групе:

Омладинци:

И група: Нови Сад, Пелагићево, Осијек

ИИ група:Београд, Крањ, Алексинац

ИИИ група:Лучани,Љуг, Краљево

ИВ група: Загреб, Марибор, Ужице

В група: Подгорица, Обудовац, Шабац

ВИ група: Камник, Обреновац, Будва

Омладинке:

И група: Београд, Пљевља, Подгорица, Пранчево

ИИ група: Нови Сад, Скопље, Осијек, Врање

ИИИ група: Загреб, Ваљево, Камник,, Стари Бановци

ИВ група: Лазаревац, Љубљана, Сремска Митровица, Алексинац

"Овај турнир је изнедрио многа позната имена наше и југословенске одбојке. У тешким условима настављамо традицију, јер се на београдском турниру рано препознају талентовани играчи", рекао је оснивач овог турнира Љубомир-Шиља Аћимовић, који ће и ове године бити у улози супервизора.

Генерални секретар Одбојкашког савеза Србије (ОСС) Слободан Милошевић је подсетио да су сви репрезентативци у последњих 30 година прошли кроз овај турнир.

"Не знам ни једног играча репрезентације да није учествовао на овом турниру. Свима је овај турнир био одскочна даска у каријери. На овакав начин улажемо у будућност одбојке и ширимо пријатељсво са земљама из окружења", рекао је Милошевић.

Члан Градског секретеријата за спорт Драган Ћирић је рекао да је Београд и у овим тешким условима препознао значај овог турнира и да је због тога свесрдно подржан од те градске институције.

"Учешће на београдском првомајском турниру је прилика за играче и тренере да се упознају са новим начином рада у том спорту. Многи су овде имали своје полазиште, које су завршавали на највећим светским такмичењима", рекао је председник Одбојкашког савеза Београда (ОСБ) Драгољуб Милошевић.

Генерални секретар ОСС С. Милошевић је изнео интересантну идеју да је наша организација предложила да се одржи првенство Балкана у пионирској конкуренцији.

"То ће бити добар тест да се и на европском нивоу организују оваква такмичења. Европа већ има у свим категоријама своја такмичења, а на овај начин би организовали и првенство за најмладје на нивоу континента", рекао је Милошевић.

Генерални секретар ОСБ Зорица Бјелић је рекла да ће се турнир играти у два добијена сета. Само финални мечеви предвиђени су да се одиграју у три добијена сета.

У оквиру турнира професор др Горан Нешић ће одржати семинар за домаће и иностране тренере на тему "Алгоритми етапних циљева обуке елемената технике у одбојци".

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015