Logo
Одштампајте ову страницу

Новосађанин викендицу на Фрушкој гори поклонио деци оболелој од рака

Оцените овај чланак
(3 гласова)

donacija234343434Зоран Коцић, који је заједно са својим оцем сопственим рукама саградио викендицу од око 100 квадрата на Фрушкој гори, одлучио је да је поклони деци оболелој од рака.

 

Овај Новосађанин и његова супруга Софија Бајић контактирали су Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР и предочили да желе да поклоне своју викендицу како би деца која су на лечењу или излечена од рака имала где да бораве у природи.

 

Уговор између Нурдора и овог племенитог човека потписан је јуче, на Светски дан доброте.

 

Како за 021 каже председница Нурдора Јоланд Корора, ретки су људи који се одлучују на овако велике гестове, а Зоран Коцић је имао само два захтева - да се викендица никада не прода и да испред објекта стоји табла на којој ће писати да је реч о донацији куће коју је овај човек саградио са оцем Јованом.

 

"Само су се јавили телефоном и рекли да су, након дугог размишљања шта да раде са викендицом, сазнали за Нурдор и одлучили да је нама донирају. Викендица има 100 квадрата, простире се на плацу од девет ари и има огромно двориште, а у њој Зоран није боравио девет година због здравственог стања. Ипак, врло је емотивно везан за викендицу. Јучерашњи дан нам је свима био врло емотиван, али леп јер се ради о дивном човеку којем смо веома захвални", наводи Јоланд за 021.

 

Двориште је у лошем стању, али ће се за његово сређивање побринути "Градско зеленило" о трошку предузећа. Такође, многи волонтери већ су се јавили да поправе инсталације како би ова викендица могла да се користи за боравак малишана.

 

„Има пуно посла пред нама са новом донацијом, али ми смо и болницу саградили - што не бисмо и једну викендицу реновирали?", подсећа председница Нурдора.

 

Извор: 021.rs


Последњи пут измењено четвртак, 14 новембар 2019 21:18
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015