Logo
Одштампајте ову страницу

Мала дела су велика ствар

Оцените овај чланак
(3 гласова)

velikastvariУ сусрет предстојећим празницима, Лидл Србија покреће велику кампању прикупљања намирница за кориснике хуманитарних програма Црвеног крста Србије, под називом „Мала дела су велика ствар“, у којој се потрошачи позивају да купе и донирају производе. Ова акција ће трајати од 28. новембра до 15. децембра у свим Лидл продавницама, а у знак захвалности доприносу потрошача, компанија ће обезбедити додатна новчана средства, намењена опремању више од 10 народних кухиња широм Србије.

 

У овом периоду, потрошачи ће моћи ће да донирају основне животне намирнице и средства за хигијену, тако што ће купити означене производе у Лидлу приликом куповине, а потом их одложити на сто иза касе.

 

„Мали гест добре воље сваког од нас, за оне којима је помоћ потребна, представља велико дело.

 

Позивамо наше потрошаче да куповином намирница помогну својим суграђанима, и да им на овај начин заједно улепшамо празнике који предстоје. Овом акцијом мислимо на најрањивије друштвене групе и желимо да подсетимо колико је важно показати солидарност и пружити помоћ установама које брину о њима“, изјавила је руководилац корпоративних комуникација у компанији Лидл Србија, Мартина Петровић.

 

Компанија Лидл Србија недавно је донирала 7 тона хране Црвеном крсту Србије, а сада у оквиру акције прикупљања намирница наставља сарадњу са овом хуманитарном организацијом, како би унапредила услове живота у заједницама у којима је отворила своје продавнице.

 

„Кроз своју дугу историју од 143 године, Црвени крст Србије пружа помоћ најрањивијима међу нама, и то захваљујући ангажовању великог броја волонтера, добротвора, заједнице и посебно друштвено одговорних компанија. Данас, Црвени крст Србије помаже у сарадњи са компанијом Лидл Србија која има високу свест о важности пружања помоћи. Добре намере потрошача у продавницама Лидла помоћи ће нашим најугроженијим суграђанима. Захваљујемо са на иницијативи да заједнички организујемо ову акцију солидарности“, истакао је председник Црвеног крста Србије, проф. др Драган Радовановић.

Бринући о заједници у којој послује, Лидл Србија ће одмах након акције „Мала дела су велика ствар“ обезбедити и додатна новчана средства, намењена опремању више од 10 народних кухиња широм Србије.

 

„На путу према сутра“

 

 

Као интернационални трговински ланац, Лидл Србија у свакодневном деловању, осим економских, у обзир узима и друштвене и еколошке факторе. Кроз мото одговорности „На путу према сутра“, компанија Лидл Србија се труди да на дуге стазе гради стратегију друштвено одговорног пословања која треба да има позитиван утицај на целокупно окружење. Лидлове друштвено одговорне активности заснивају се на 5 стубова: асортиман, запослени, животна средина, друштво и пословни партнери.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 30 новембар 2019 17:28
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015