Кућа Добрих Вести

Login

Путари предузећа “Нови Пазар - пут” добитници признања “Људи, будимо људи”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

novipaayryaДиректорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић данас је у Новом Пазару доделила запосленима у предузећу “Нови Пазар – пут” новоустановљено признање у оквиру кампање “Људи, будимо људи”.

 

Признање им је додељено за хуманост и несебичан рад јер су у олујној ноћи пре десетак дана, каква се не памти у тој регији, из завејаних аутомобила на магистралном путу Нови Пазар – Сјеница, у месту Брњица, жртвовали своје животе како би из сметова високих и до пет метара спасавали децу, труднице, болесне и старе евакуисали људе.

 

"Неизмерно сам задовољна да су добитници првог признања за хероје месеца баш запослени у овом предузећу. Несебичан труд, жртвовање и херојство ових људи који су ризиковали своје животе да би спасили животе других људи, на најбољи начин промовишу вредности за које се и ми у друштву залажемо, а то су међусобно уважавање, емпатија, солидарност и помоћ када је некоме то потребно”, рекла је Пауновић.

 

Пауновић је навела да се кампања „Људи, будимо људи“ спроводи током 2020. Године и да ће се сваког месеца бирати херој месеца, додајући да кампања има за циљ да се захвалимо хуманим људима – херојима нашег друштва, да промовишемо вредности у српском друштву као што су поштење, рад, међусобно поштовање, међугенерацијска солидарност, и да се те вредности итекако цене у нашој земљи.

 

Град Нови Пазар наградио је новчано и захвалницама путаре овог предузећа, чиме су као локална самоуправа дали допринос кампањи коју спроводи Влада Србије.

 

“Била ми је част да буду моји гости и да пружим руку тим храбрим људима, нашим херојима. Ми их симболичном сумом награђујемо, јер нема новца којим може да се плати њихова храброст и људскост. Хвала им, у име Града и свих Новопазараца, посебно оних који су се путујући ка Сјеници или Сарајеву нашли на удару снежне олује”, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

 

За директора предузећа “Нови Пазар - пут” Александра Грбовића, запослени у предузећу у које је недавно дошао су највреднији људи са којима је радио у Србији. Ноћ је провео са њима на терену, па се и сам, без да то сазна од других, уверио у њихов рад, херојство и пожртвованост.

 

“Ви сте понос града, регије и нашег предузећа. Нема начина да вам захвалим за ангажман и за посао који сте обавили. Власници предузећа ће све вас који сте били ангажовани те ноћи и радили свој и туђи посао наградити са по 30 хиљада динара”, рекао је директор предузећа “Нови Пазар - пут” Александар Грбовић.

 

Херој регије и предузећа “Нови Пазар – пут” је машиниста Мирсад Шеховић. О његовом подвигу говори се у читавој земљи, херој који је у леденој ноћи сате проводио у спасавању људи, ризикујући свој живот спасио је на десетине других живота.

 

“Нисам ја никакав херој. Помогао сам колико сам могао, нисам мислио о себи у тим моментима. Најважније ми је било да стигнем до аутомобила, и одмах бришем прозоре да видим да ли су људи живи. Страх у очима, али и осмех када ме угледају људи у заробљеним аутомобилима ми је највећа награда и нешто што ћу заувек памтити”, рекао је Мирсад Шеховић, радник предузећа “Нови Пазар – пут”.

 

На пријему код градоначелника Бишевца путари ангажовани на зимском одржавању путева, учесници евакуације људи из 70 завејаних аутомобила, испричали су како је текла акција, борба са ветром и сметовима која је трајала тринаест сати.

 

Подсетимо, протекле недеље јак ветар и снег који је на подручју Сјеничко-пештерске висоравни за ноћ нападао преко једног метра потпуно је од света одсекао тај део Санџака.

 

Саобраћај на магистралном путу Нови Пазар – Сјеница био је готово два дана у прекиду због снежних наноса високих и до пет метара, великог броја завејаних аутомобила на том путном правцу и сложених временских прилика. У сметовима се нашло око 70 возила, из њих су готово тринаест сати путари и спасиоци евакуисали труднице, децу, бебу стару свега неколико дана, старе и болесне.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 13 фебруар 2020 12:18

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија