Logo
Одштампајте ову страницу

Уручење награда најбољим падобранцима за 2019. годину

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zlatnastatuaВаздухопловни савез Србије Вас позива на доделу награда најбољим спортистима у падобранству, параглајдингу, ваздухопловном једриличарству, ракетном и ваздухопловном моделарству, моторном летењу и балонарству, као и заслужним спортским радницима и институцијама.

 

У четвртак, 27. фебруара у 13 часова, у просторијама Ваздухопловног савеза Србије - ресторану „Аероклуб“ (Узун Миркова 4/1, Београд) биће уручене две највеће награде у ваздухопловству – статуе „Златни орао“ за летачку и нелетачку грану ваздухопловног спорта.

 

Статуа „Златни орао” најпрестижнија је награда коју један ваздухопловни спортиста може да освоји и додељује се за резултате постигнуте у претходној години. Статуу „Златни орао”, коју многи сматрају круном каријере, Ваздухопловни савез Србије (ВСС) додељује најбољим поклоницима неба и висина још од 1957. године.

 

На свечаности проглашења спортисте године, Ваздухопловни савез Србије доделиће првопласираним спортистима у свакој грани спорта плакете „Златни орао”. Спортисти који су у 2019. години поставили нове националне рекорде, на овој свечаности примиће дипломе и медаље рекорда.

 

Поред доделе награда најбољим спортистима у претходној години, ВСС ће доделити и награде Захвалнице и Златне плакете, које се додељују најбољим спортским радницима и институцијама који су дугогодишњим радом и посвећеношћу допринели развоју ваздухопловства.

 

Ваздухопловни савез Србије је национална спортска организација која окупља следеће ваздухопловне дисциплине: параглајдинг, падобранство, ултралако летење, моторно летење, балонарство, аеромоделарство (ракетно и ваздухопловно) и ваздухопловно једриличарство.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 26 фебруар 2020 10:47
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015