Кућа Добрих Вести

Login

Милош Борисављевић победио трку "Олимпијске наде" у Београду

Оцените овај чланак
(0 гласова)

logo-bsb-latinica-uvodnaКраљевачки бициклиста Милош Борисављевић (Металац) освојио је прво место у генералном пласману и жуту мајицу „Поште Србије“ на 41. трци јуниора и
кадета „Олимпијске наде“ за „Трофеј Београда“ и „Трофеј Чукарице“ у Београду коју су организовали Бициклистички савез Београда и клуб Чукарички МБК, под покровитељством Скупштине града Београда и Секретаријата за спорт и омладину Београда, у сарадњи су градским општинама Чукарица, Сурчин, Врачар, Стари град, Барајево и Општином Љиг.

Генерални спонзор био је РБ Колубара, помогле су и фирме С клуб Јаково, ЈКП Ада Циганлија, БАС, Београдски сајам, ЦИП, Кика, АМС Србије, Албо. О безбедности младих бициклиста бринули су председници саобраћајне полиције МУП Србије и екипа „Дома здравља др Ристић“.

Стартовало је близу 90 бициклиста из шест земаља – Бугарске, БиХ, Мађарске, Хрватске, Словеније и Србије.

Борисављвеић је жуту мајицу обукао победом у првој етапи. Освајањем 11. места у другој етапи од Љига преко Лазаревца, Степојевца, Мељака, Орловаче до Топчидера (74 км) сачувао је знамење најбољег у каравану од близу 90 бициклиста из шест земаља – Бугарске, БиХ, Мађарске, Хрватске, Словеније и Србије.

У другој етапи, која је протекла већим делом у вожњи у групи све до пет – шест километра до циља када су се издвојила три возача, славио је хрватски
јуниор Бруно Кристић из Винковаца у времену 1:56,18 минута.

Друго место припало је другом талентованом ученику из школе Радише Чубрића у Металцу Марку Полумирцу са 14 секунди заостатка док је трећи стигао Владимир Русланов (Бугарска, национални тим) у истом времену. Потом је на циљ дошла већа група са жутом мајацом у којој је у спринту четврто место освојио Минко Донковски (Бугарска, Тројан) са 2,17 минута заостатка.

У истом времену стигао је на 11. месту Борисављевић.

Пролазни циљ на 45. километру за зелену мајицу „МБА Миљковић“ освојио је Мађар Гергељи Варо. Из Србије су стратовали јуниори и кадети из клубова
Металац из Краљева (две екипе), Чукарички, Борац (Чачак), Партизан, Ас Апатин, Нови Пазар, Железничар МБН -Ниш, Трнава – Нови Пазар и Црвена звезда.

Генерални пласман 41. трке „Олимпијске наде“:

1. Милош Борисављевић(Металац, Краљево) 4:28,17,

2. Александар Танев (Бугарска, национални тим) + 4,54,

3. Минко Донковски (Бугарска, Хемус) + 5,15,

4. Стефан Стефановић (Борац, Чачак) + 6,34...

6. Александар Митић (Партизан) + 6,47,

8. Славко Панић (Партизан) + 7,14 минута заостатка итд.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 мај 2012 02:58
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија