Кућа Добрих Вести

Login

Матеј и Лука Јовановић музиком против короне

Оцените овај чланак
(3 гласова)

pianoworldwideСјајни млади пијаниста из Пначева Матеј Јовановић и његов брат Лука, студент глуме, који се бави и музиком, у сарадњи са америчком компанијом LeeLoo и директном сарадњом са GofundMe организују онлине ливе концерт у циљу прикупљања донација за борбу против коронавируса.

 

„На нашу иницијативу са органзатором смо се договорили да половина средстава буде донирана за Србију а други део иде за свет. Концерт ће трајати око пола сата, апрограм је конципиран тако да свако може да ужива у њему, Подељен је у три дела, класична музика, блуз рок и инструментал психоделик рок“, каже за наш портал Матеј Јовановић, а његов брат Лука додаје да је идеја да свако донира колико може.

 

Сваки од донатора ће добити шифру за приступ приватном линку за директан пренос концерта који ће бити одржан у недељу 12. априла у 18 часова. Ево и линк преко кога ће те моћи да се пријавите за хуманитарни концерт ових изетних младих уметника:

 

 

Портал Тамо далеко својим читаоцима представио је Матеју Јовановића, а овом приликом ево неколико реченица о његовој досадашњој каријери. Студира на чувеном Регионалном конзерваторијуму у Паризу у класи пијанисткиње Јасмине Кулаглић. До сада је имао многобројне наступе и рецитале ево неких: Мола ди Бари и Верона у Италији, Беч у Аустрији, Радовљица у Словенији, култирни центар у Панчеву. Сарађивао је са више од 160 уметника, музичких организација и компанија широм света.

 

Овај дуо музичара има више од 150.000 пратилаца на инстаграму.

 

На интересовање француског композитора Рафаела Новарине, у току 2020. године Матеј че снимити три клавирске композиције уз пратњу музичких спотова у продукцији PianoWorldWide. Са овим изезетним таленту можете се упознати и на његовој веб страници.

 

Успешну крајиеру гради и његов брат Лука, студент друге године глуме на Факултету уметности у Приштини – Звечан, Србија. Уметнички је директор ПианоЊорлдЊиде, а до сада је глумио у неколико домаћих серија, пар иностраних филмова и прегршт студентских филмова. Активно се бави свирањем гитаре и певањем.

 

 

И на крају поменимо организаторе америчку компанију LeeLoo која уживо преноси догађаје уметника извођача широм света, а у сарадњи са GoFundM истовремено обезбеђују да донације стигну до оних којима је помоћ најпотребнија. Ево линка ОВДЕ

 

Извор: Кућа добрих вести/Тамо далеко


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија