Кућа Добрих Вести

Login

Каса 27. у генералном пласману, Стевић 68. на „Председничкој трци“ у Турској

Оцените овај чланак
(0 гласова)

kasa-i-stevic-uvodnaГабор Каса млади суботички бициклиста из Спартакове школе, сада члан профи екипе „Салкано тим“ из Турске, освојио је 27. место у генералном пласману
на „Председничкој трци“ у Турској (категорија 2.ХЦ) са 8,07 минута заостатка иза победника Ивајла Габровског (Бугарска, Коња – Турска), док је други српски олимпијски кандидат Иван Стевић (Партизан), такође члан „Салкано тима“ завршио трку на 68. месту са 31,11 минута слабијим временом!

После осам етапа, Габровски је освојио мајицу “медитеранско плаве боје“ са временом 28:48,10 часова. Имао је 1,33 минута боље време од Александра Дјаченка (Казахстан, Астана) и 1,44 минута предности у односу на Даниала Андонова Петрова (Бугарска, Каха рурал).

Последња, осма, етапа од 120,4 км вожена је око Истанбула и симболично је носила назив „Азија – Европа“. На пролазном циљу на мосту преко Босфора, који је једна од знаменитости Истанбула, Иван Стевић је освојио треће место и зарадио један поен.

На циљу, спринтао је цео караван, 163 возача и победио је Холанђанин Тео Бос (Рабобанк) са 2:32,35 часова испред Ендру Фена (Велика Британија, Омега
Фарма Квик Степ) и Стефана ван Дијка (Холандија, Ацент џобс). Каса је стигао 38. а Стевић 137. Стартовало је 189 бициклиста, завршила су 163 возача.

Иван Стевић је у шестој етапи био 16. и то је најбољи пласман неког возача „Салкано тима“ у етапи на овој трци. Био је и 21. у другој етапи. Касин најбoљи пласман је 21. место у петој етапи и био је 31. у седмој.

Каса је уједно и најбoље пласирани возач „Салкано тима“ у укупном поретку на 27. месту.

У пласману екипа, Астана (Казахстан) је славила испред шпанске Кахе рурал и Бретањ Шилера из Француске. „Салкано тим“ је осми у конкуренцији 25 екипа.

Мајицу за најбољег возача на пролазним циљевима и по бодовима на циљу етапа освојио је Метју Харли Гос (Аустралија, Грин ејџ сајклинг), а најбољи брдски возач је Марко Бандера (Италија, Омега Фарма Квик Степ).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 мај 2012 02:55
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија