Logo
Одштампајте ову страницу

Лукић поднео оставку

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Vladan-LukicБЕОГРАД - Председник фудбалског клуба Црвена звезда Владан Лукић поднео је оставку. Он је то учинио писмом обративши се навијачима и јавности. У образложењу је рекао да више није имао снаге и енергије да се бори са недаћама, које су окупирале Црвену звезду. Када је у мају 2009. године преузео клуб, Црвена звезда је била у дугу, како се процењивало око 19 милиона евра.

Послељи месеци у јавности се спекулисало да је дуг клуба нарастао на око 60 милиона евра. Лукић је маја месеца реизабран на кормило Звезде, пошто није имао противкандидата.

Лукић је оставку поднео након два узастопна пораза у домаћем првенству, против Јагодине на свом терену, и ОФК Београда на гостима. После тих пораза, лидер првенства Партизан је одмакао Звезди на табели осам бодова, а навијачи са трибина су тражили да управа напусти клуб.

Привремено кормило клуба преузео је председник Скупштине Црвене звезде Светозар Мијаиловић, који је био председник клуба у време када је Звезда 1991. године освојила титуле првака Европе и света.

Истог дана, када је Лукић поднео оставку на челну функцију Црвене звезде, јавности се обратио први потпредседник Владе Републике Србиј Александар Вучић, иначе, навијач Звезде, ,,са изјавом да држава мора, у оквиру својих моћи, да помогне Црвеној звезди, али и Партизану, као и њиховим кошаркашким секцијама".

Најављено је да ће истог дана доћи до сусрета представника Владе Републике Србије и преостале "управљачке структуре" Црвене звезде.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 13 новембар 2012 22:21
Александар Цвејић

Новинар Александар-Саша Цвејић рођен је 1953. године у севернобанатском селу Ђала. Основну и средњу школу похађао је у родном месту и Београду. Факултет политичких наука, на одсеку за новинарство, завршио је у Београду. Ожењен је супругом Светланом са којом има кћерку Катарину и сина Илију. Радио је у Спортској рубрици Новинске агенције Танјуг од 1978. до 2011. године. У новинарској каријери пратио је догађаје из више од 40 спортова. Извештавао са више Олимпијских игара, светских и европских шампионата у фудбалу и боксу. Пет година је обављао функцију генералног секретара Удружења спортских новинара Србије.

Најновије од Александар Цвејић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015