Logo
Одштампајте ову страницу

Грађани оцењују рад лекара

Оцените овај чланак
(3 гласова)
Untitled-5БЕОГРАД - Удружење грађана “Србија у покрету” пустило је данас у рад нови сајт под називом “Какав је доктор” (kakavjedoktor.org),  на коме ће сваки пацијент моћи да се пријави и оцени однос лекара према пацијенту и да остави коментар о пруженој здравственој услузи.
На овај начин омогућиће се грађанима да се њихов глас чује по питању транспарентности рада лекара и побољшања здравственог система у целини, а тиме се и поједностављује процедура за пријаву случајева корупције, најавило је то Удружење на свом порталу.
Циљ свега је, како истичу, квалитетнија здравствена заштита за све грађане Србије.

 

Нови сајт “Какав је доктор” 

 
Сваки лекар ће, такође, имати могућност да на овом веб сајту има свој профил, уређује га, гледа оцене свог рада, чита и одговара на коментаре својих пацијената.
Посебна секција овог сајта биће посвећена борби против корупције у здравству. На овој секцији грађани ће моћи директно да пријаве случајеве корупције надлежним органима.
 
Директна комуникација лекара и пацијената
 
Основна идеја овог пројекта је стварање директног и слободног канала комуникације између лекара и њихових пацијената.
Поред постављања овог веб сајта, “Србија у покрету” , намерава да спроведе кампању друштвеног организовања,  односно жели да окупи грађане који су лично заинтересовани за ову тему, како би их подстакли да активно користе сајт и утичу на формирање његове садржине.
 
У плану је, како наводе, да реализују и ангажовану медијску кампању која ће преко свих доступних канала комуникације позивати грађане да се укључе у групе грађана “Гласно за здравство”, за подршку пројекту на терену и да користе веб сајт “Какав је доктор”.
Да би реализација једног оваквог пројекта била успешна, неопходно је да се укључи што већи број грађана из целе земље и да се учини да вест о овом сервису допре до свих, поручују аутори идеје.
Удружење “Србија у покрету”, како је најављено, требало би да свој нови сајт представи сутра у општини Стари град. 
 

“Србија у покрету”

Удружење грађана “Србија у покрету” основано је 4. Јула 2009. године.

Мисија организације је оснаживање, мотивисање и охрабривање појединаца да активно и удружено учествују у креирању квалитетнијег живота у Србији уз поруку “БУДИ ПОКРЕТАЧ, А НЕ ПАСИВНИ ПОСМАТРАЧ!”.

Удружење грађана „Србија у покрету” постало је члан Global Youth Against Corruption (GYAC), глобалне мреже која окупља младе лидере, новинаре, уметнике, ИТ стручњаке и организације из више од 50 земаља света које се баве проблемом корупције.

Они у опису тога ко су наводе - “Ми смо грађани и грађанке Србије, задовољни смо оним што смо и што смо до сада постигли, али незадовољни бројним негативним појавама које нас окружују.Долазимо из најразличитијих друштвених сфера, а чине нас економисти, лекари, политиколози, правници, социолози... Живимо у Србији. Решени смо да ту и останемо. Не желимо да заувек одемо у свет како бисмо живели боље. Детињство смо провели гледајући своје родитеље који се боре ПРОТИВ нечега или некога, за бољу будућност своје деце. Шта се променило??? МИ се данас боримо ЗА нас и нашу децу... Желимо да учинимо све што можемо да у Србији живот постане бољи и то не само на речима и у некој будућности, већ конкретно и данас!”.

Извор: Кућа добрих вести

Последњи пут измењено недеља, 18 новембар 2012 04:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015