Logo
Одштампајте ову страницу

Представа "Слатке усне младости" на дар Тијани

Оцените овај чланак
(3 гласова)

glumci-uvodnaБЕОГРАД - У позоришту “Славија” у Београду вечерас је изведена у хуманитарне сврхе веома интересантна и поучна представа “Слатке усне младости“, чији је сав приход дар седмогодишњој девојчици Тијани Огњановић ради трансплантације срца у Бечу.

Глумци су, бесплатно играјући ову представу пред готово комплетно попуњеном салом, дали свој допринос овом веома хуманом циљу, као и гледаоци који су провели угодно недељно поподне учинивши хумано дело куповином карата.

Неопходна сума за трансплантацију срца тешко оболелој малој Тијани у главном граду Аустрије, као и за постоперативни период износи око 200.000 евра, што њени родитељи нису у могућности да прибаве. Ради тога многи хумани људи и на овај начин желе да дају свој допринос да мала Тијана поново буде здраво и весело дете.

 

Симболика француске песме “Желим” - од Заз

 

Посебност целој атмосфери дали су чаробни звуци песме “Желим” (Je veux)  француске певачице ЗАЗ, што сигурно има своју симболику пошто и ова дивна и лепа девојчица жели да живи, буде здрава, воли и буде вољена као и сва друга деца.

Француски језик, за кога се каже да је језик љубави, унео је дах нечега што потпуно одговара теми представе - мушко/женски односи, као и целокупном поводу извођења у чијој суштини је љубав, љубав према људима која треба све да нас прожима.

Песмом је на величанствен начин почела и завршила се ова представа, која заслужује све комплименте, рађена по тексту Радослава Павловића, уз глумачке роле Марије Видаковић, Николине Богдановић и Ивана Петровића. 

На крају представе се свима захвалио отац девојчице.

Са позорнице је и упућена жеља да се девојчица што пре опорави, па да и сама ускоро присуствује представи.

 

Наше мало некоме много значи

 

“Кућа добрих вести”, чији су поједини чланови били данас на овој позоришној представи, жели Тијани брзо и успешно излечење и пуно дана испуњених њеним осмесима.
Све ово је само још један доказ да: наше мало некоме може много да значи.

Извор: Кућа добрих вести


Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Најновије од Вукица Сотировић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015