A+ A A-

Пројекат "Нећу да ћутим"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

vizualnecudacutimmmmmmПројекат "Нећу да ћутим", прва је друштвено-ангажована акција коју је покренуо DOX TV, а чији је циљ рушење табуа и предрасуда у нашем друштву.

 

Своје видео-приче путем платформе necudacutim.rs са јавношћу су поделили људи из Србије који су одлучили да прекину тишину о тешким темама. Од Тамаре која је одрастала уз мајку са шизофренијом и Кристине која је доживела корективно силовање, па све до Алберта који је као дете просио на улици - ови храбри људи су из својих животних ситуација изашли као победници, а сада су одлучно рекли: Нећу да ћутим!

 

Успостављањем истоимене платформе за дељење моћних, снажних животних прича, овај пројекат настоји да људима који се боре са сличним проблемима да до знања да увек постоји начин да се они превазиђу, да нису сами и да се борба исплати.

 

Сви могу да поставе своју причу на сајту.

 

После Тамаре, Кристине и Алберта, причу је поделила и Тања која каже да је инвалидитет стање, а не болест, те како има исте потребе као и други припадници друштва, Филип се присетио одрастања у сиромаштву без родитеља и погрешног пута којим је кренуо као млад, а Ивана проговорила о вршњачком насиљу.

 

Нови садржаји се на сајту могу гледати сваке недеље, а сви који желе да испричају своју причу, могу је поставити на necudacutim.rs и то све до 27. децембра.

 

„Сматрамо да само једном причом можемо да помогнемо стотинама људи у сличним ситуацијама. Замислите шта можемо да постигнемо са њих сто, двеста или триста“, каже Маја Јелисић Купер, директорка DOX TV канала у оквиру кога је покренута ова друштвено-ангажована акција.

 

Донација за борбу за боље друштво

 

Пројекат Нећу да ћутим уз платформу за дијалог коју пружа свим храбрим људима, допринеће и донацијом од 1.000.000 динара која ће бити додељена једној невладиној организацији, удружењу или сличној иницијативи која се бави управо оним проблемима који су често скрајнути у нашем друштву, било то породично насиље, живот с инвалидитетом или нешто потпуно друго.

 

„У одабиру те организације помоћи ће нам управо особа чија прича најјаче одјекне у јавности“, појашњава Јелисић Купер.

 

Како би остварење донације било могуће, акцију DOX TV-а партнерски подржава Телеком Србија. Поред главног новчаног износа, за сваку причу која буде објављена на интернет страници necudacutim.rs у донаторски фонд додаће се још 500 динара.

 

Приче које живимо

 

Инспирација за пројекат Нећу да ћутим, према речима Маје Јелисић Купер, дошла је из самог програма DOX TV-A.

 

„Иако је пројекат локалне природе, са сличним причама се свакодневно носе људи широм света. Управо такве приче са свих континената, испричане у облику врхунских документарних филмова приказују се на овом ТВ каналу, а то су остварења која нас терају на размишљање и покрећу дискусију“, додаје она.

 

DOX TV је IPTV канал специјализован за најквалитетнија документарна остварења из светске продукције са нагласком на ауторске радове. Програм се може пратити 24 сата дневно, ексклузивно на mtsTV и *супернова платформама.

 

Више о пројекту Нећу да ћутим и приче наших храбрих суграђана који су одлучили да проговоре могу се пратити на necudacutim.rs, Фејсбуку и Инстаграму.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 08 децембар 2020 21:06

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани