A+ A A-

Београд "Поштанска штедионца" и Пионир поново најбољи у Купу Србије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

dupla-kruna-beograd-postanska-stedionica-uvodnaКуглаши Београда „Поштанске штедионице“, одбранили су титулу у Купу Србије пошто су у финалној утакмици у Бањи Јунаковић савладали Партизан са 3.653:3.503 чуња (6:2 у играчким поенима).

Чета тренера Војка Павловића је направила просек од 609 чуњева по играчу: Даниел Тепша 623, Чонгор Барањ 652, Дејан Јовановић 604, Његош Шакић 554, Горан Остојић 620, Никола Поповић 600.

Најбољи у редовима Партизана био је Јовица Јанковић са 627 чуњева. У конкуренцији куглашица, титула је поново у витринама суботичког Пионира, који је у финалном мечу био бољи од београдског суперлигаша ЕДБ 3.502:3.124 (6:2).

Ержебет Молнар, вођа Пионира, извела је на стазе овај састав који је оборио рекорд куглане у Бањи Јунаковић: Рената Вилов 610, Мима Богдановић 527, Ибоља Молнар 615, Ибоја Тот 553, Невенка Јоковић 576 и Лива Санто 611. У тиму ЕДБ најбољи резултат постала је Јадрана Игњатовић 545 чуњева.

Обе екипе су објединиле српске титуле – шампионат и куп.

Београд „Поштанска штедионца“ освојио је дуплу круну и 2009. и 2011. а Пионир већ четири године за редом осваја и куп и шампионат!

Познати су и сви учесници европских куп такмичења за клубове од 2. до 6. октобра.

У Светском купу (Купу шампиона) играће у Аугзбургу у Немачкој српски прваци куглаши Београда ПШ и куглашице Пионира, у Купу Европе у Апатину у
Србији, вицешамиони Сента Виса пром код мушкараца и Јединство (Нови Бечеј) код жена. У Купу НБЦ федерација у Бања Луци свака земља има право на по два представника.

Из Купа Србије пласирали су се финалисти куглаши Партизана и куглашице ЕДБ а из Супер лиге Србије трећепласиране екипе мушки тим Црвене звезде БН Бос и женска селекција новсадске Ада компјутерс. Клубови преко КСС морају да потврде учешће до 5. јула.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 23 мај 2012 15:04
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани