Кућа Добрих Вести

Login

Дејан Долашевић победио на трци "Око Југославије"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

najbolji-oko-jugoslavije-dolasevic-na-postolju-uvodnaБициклистички клуб "Елит" из Новог Сада уз велику помоћ некадашњег бициклисте Стеве Марјанова из Хоргоша и подршку организације Цикло свет Србија из Београда, БС Војводине и БК "Спартак" из Суботице организвао је сјајно дружење бициклиста и бициклистичких радника из некадашње Југославије
у “Југоленду” у Суботици власника Блашка Габрића а поводом десет година од настанка “Четврте мини Југославије” на његовом имању.

Прво је одржана цикло-тура са преко седамдесет рекреативаца од шест до 71 године на свим типовима бицикала. Тура је кренула из Југоленда и после 27,5 км обишла цело Палићко језеро. Одмор је био организован на Палићу испред "Куће око сунца" у којој је постављена стална галерија слика уметнице Марије Карловић- Габрић где су се учесници освежили разним енергетским напицима фирме Виталикум из Новог Сада, једног од спонзора Дунавског купа.

Учесници туре посетили су и галерију слика и поразговарали са сликарком. После тога по дивном времену наставили су пут до Југоленда. Механичарску
подршку бициклистима обезбедила је "Цикломанија интернатионал" (главни спонзор Дунавског купа)

По подне је одржана прва трка “Око Југославије” и учествовала су 52 такмичара из Словеније, Хрватске, БиХ, Мађарске и Србије. Трка од 40 км на кружној стази од 1.330 м по јаком сунцу и 37 степени донела је изузетна узбуђења.

Такорећи са старта издвојио се Београђанин Дејан Долашевић члан тима ”Трка Кроз Србију” и до циља је возио усамљен просечно 40,4 километра на час, док се иза њега водила права битка за преостале медаље.

На крају на победничком постољу представници три бивше југословенске републике:

Дејан Долашевић (Србија, Трка Кроз Србију) 59:24 минута, Борут Осојник,(Словенија, Шпортно друштво Турбо М, Љубљана) 59:55 и Хајрудин Трле,(БиХ, Змај од Босне, Тузла) 59:55 Четврто место припало је Дејану Васиљеву (Србија, Спартак, Суботица) 59:55, а пето Милану Драгојевићу (Србија, Спартак, Суботица) са 1:00:02 часова.

Трка је имала и два пролазна циља. Оба пута први је био Долашевић, испред Осојника.

За прву трку “Око Југославије” домаћин читаве манифестације и оснивач Југоленда, Блашко Габрић обезбедио је пехаре за шампионе по категоријама:

Жене, преко 50 година: Недељка Стојков ( Србија, Цикло свет Србија, Београд).

Жене, преко 40 година: Ева Хатала (Србија, Елите, Нови Сад).

Мушкарци, преко 60 година: Јожеф Фаркаш (Србија, Елите, Нови Сад).

Мушкарци, преко 50 година: Хајрудин Трле (БиХ, Змај од Босне, Тузла).

Мушкарци, преко 40 година: Борут Осојник, (Словенија, Шпортно друштво Турбо М Љубљана).

Мушкарци, преко 30 година: Дејан Долашевић (Србија, Трка Кроз Србију)

На крају церемонијала Ева Хатала, која је у току каријере освојила 28 титула првакиње Југославије, осам пут у СФРЈ и 20 пута у СРЈ, поклонила је господину Габрићу свој најдражи, плави дрес са државним грбом у коме је 1989. била најуспешнија Југословенка у генералном пласману престижне трке “Ђиро д Италија”. Дружење се наставило уз музику и песму до касних вечерњих сати.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 09 мај 2012 17:27
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија