Кућа Добрих Вести

Login

Данило Николић победио на "Трофеју Београда"

Оцените овај чланак
(0 гласова)


danilonikolicmacevanjeБЕОГРАД - Српски мачевалац Данило Николић победио је  сателит турниру за ранг листу ФИЕ  „Трoфеј Београда“ у дисциплини мач  на планшама постављеним у сали на Бањици. У финалу, Данило Николић – Солт Сера (Мађарска) 15:13!


Две бронзе припале су Жоау Кордеиру и Педру Ареду (обојица Португалија). У полуфиналу, Данило Николић, репрезентативац београдског клуба Силни, савладао је са 15:12 Ареду, док је Сера био бољи од Кордеира 15:12.
Данило Николић је групу завршио без пораза и прошао међу 32 учесника, као и Иван Бундало који је, такође без пораза, био број један после квалификација. У 32 пласирали су се и  Лука Николић и Милош Милић. Борбу за улазак у 16 пршао је само Милић победивши Италијана Бибија са 15:10, да би за пласман међу осам поражен од  Сера (Мађарска) са 15:11.
Бундало је у борби за 16 елиминисан  од Бразилца Азеведа (15:11),  а Л. Николића  је победио Крамер (Бразил) са 15:10. На крају Милош Милић је  15, Бундало 17. а Л. Николић 26.
У женској конкуренцији, ни једна српска представница није прошла међу осам. Победила је Румунка Марија Удреа савладавши у финалу Кату Михаљ (Мађарска) са 15:7. Две бронзе освојиле су Авита Мариник (Израел) која је у полуфиналу изгубила од Михаљ са 15:12 и Каитлин Чанг (Велика Британија) коју је савладала у борби за финале Удреа са 15:10.
 Романа Царан, мачевалка зрењанинског Омладинца заузела је укупн 12. место. У борби за улазак у осам, изгубила је  Мађљрице Михаљ са 15:14. На 14. место пласирала се Ана Сел коју је у осмини финала победила Ана Лондон (Израел) са 15:8. Александра Јевремовић је завршила на 15. месту. У мечу за пласман  међу осам изгубила је од Удрее (Румунија) са 15:13.  Зорана Јовановић се пласирала на 16. место а зауставила је  у осмини финала Чангова (Велика Британија) са 15:3. Смиљка Родић је заузела 19. место и испала је у дуелу за пролаз међу 16. од Јевремевићеве  са 15:10.  Катарина Драшковић је била на крају 27. Изгубила је меч за пласман међу 16 од Удрее (Руминија) 15:4.
Максиканка Александра Авена допутовала је у Београд дан уочи турнира али јој се изгубио пртљаг. Добила је опрему од клуба Црвене звезде  (комлетну, од патика до мача) и добро је „радила“ пласиравши се на крају на 22. место.
Учествовали је 57 мачеваоца и 43 мачевалке из 24 земље: Белорусије, Киргистана, Израела,  Бугарске, Португалије,  Румуније, Словеније, Грчке, Словачке, Италије, Швајцарске, Русије, Хрватске, Шпаније, Мађарске, Пољске, Велике Британије, Бразила, Немачке, Данске, Новог Зеланда, Македоније, Мексика и Србије. Организатори су били Мачевалачки савез Србије и Мачевалачки савез Београда уз подршку друштвено спортских организација републике и града Београда.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 01 децембар 2012 21:41
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија