Кућа Добрих Вести

Login

ХУМАНОСТ: Помозимо породицама погинулих рудара

Оцените овај чланак
(2 гласова)

porodicetugadfdfdfdfd“Дугујемо овим људима да будемо ту за њихову децу. Породице које су оставили за собом пате.”

 

У несрећи која се догодила у руднику угља “Соко” погинула је осморица рудара, а рањен је двадесет и један рудар.

 

До несреће је дошло у петак у четири сата ујутру. Шесторица погинулих је из Алексинца, један из Врања и један из Сокобање. Најмлађи је имао само 31 годину, а најстарији 59. Сви су за собом оставили издржавана лица и осамнаесторо деце.

 

“То су били очеви из радничке класе, синови, браћа. Ризиковали су своје животе да би издржавали своје породице,” саопштили су из хуманитарне организације 28. Јун, која прикупља донације за породице погинулих рудара. “Дугујемо овим људима да будемо ту за њихову децу. Породице које су оставили за собом пате.”

 

Из ове организације додају и да рудари своје животе рузикују за скромну плату од 500 евра месечно, јер је и то дупло више од просечне плате у њиховом округу. “Потврдили смо информацију од запослених у руднику да су се рудари жалили на ризик од тровања метаном 10 дана пре ове стравичне несреће”, објавили су из ове хуманитарне организације. “На дан несреће се осећало подрхтавање тла у окну, а пар дана раније су рудари сугерисали на проблем са метаном који су имали али су били приморани да иду на посао.

 

Подсетимо, како Данас преноси, у смени је, према незваничним подацима било 49 рудара. Један део њих био је из рудника ‘Соко’, а други део били су рудари из Алексиначких рудника који су радили на изради рударских прострија, рекао је директор Алексиначких рудника Немања Денић.

 

Из хуманитарне организације 28. Јун нагласлили су да је осамнаесторо деце преко ноћи остало без својих очева, те да је сада неопходно обезбедити им помоћ. Уколико желите да помогнете овој деци, преко ове хуманитарне организације то можете учинити на следеће начине:

 

Дарко. Ненад. Радован. Петар. Бранко. Бранислав. Братислав. Бојан.

 

Нека им је вечна слава.

 

 

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

 

Credit Card: https://28jun.org/donate

 

Фејсбук: https://www.facebook.com/donate/491504889137037/

 

GoFundMe: https://gofund.me/ae9d9b75

 

СМС: Пошаљи 1 на 1733

 

Динарски рачун број: 265111031000342797

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 07 април 2022 09:53

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија