Кућа Добрих Вести

Login

Пред метама у Хали спортова 256 стрелаца

Оцените овај чланак
(1 Глас)

strmilisavljevicrasetadjapicmazinjaninБЕОГРАД - Пред метама у београдској Хали спортова наћи ће се од 14. до 16. децембра 256 стрелаца из 12 земања и бориће се за трофеје и новчане награде на 37. „Интренационалном првенству Београда“ и „Трофеју Београда“ саопштио је на конференцији за медије у сали Скупштине града Београда  председник Стрељачког савеза Београда Миле Ђапић.


Такмичење организује Стрељачки савез Београда под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда и уз помоћ Стрељачког савеза Србије.
- По квалитету, биће ово једно од најјачих такмичење у региону – истакао је Ђапић.- Долазе веома бројне и квалитетне селекције Хрватске са 40 стрелаца и Украјине са 32 стрелца, учествovаће и репрезентације Србије без „сребрне“ из Лондона  Иване Максимовић која је на припремама у Бразилу.
Првенство Европе у рукомету за жене покварило је планове организаторима, јер је сала у Ковилову заузета, па су морали да 40 мета (15 мање него у „БГ спортском центру Ковилово“) поставе у Хали споротва, у којој је два пута одржавано „Интеранационално првенство Београда“
- Принуђени смо, због мањег броја места да организујемо у петак 14. децембра квалификације за наше јуниоре  и јуниорке. Истог дана је свечано отварање од 18 часова. Првог дана у суботу је „Трофеј Београда“, а у недељу је „Велика награда Београда“. „Трофеј Београда“ организујемо десети пут. На „ВН Београда“ доделићемо и новчане награде и статуе „Победник“ – истакао је генерални секретар СС Београда Драган Милисављевић.
Јасна Шекарић која је промотер „Интернационалног првенства Београда“ се разболела и питање је да  ли ће и учествовати. На конференцији за медије су је заменили у тој улози млади стрелци Даница Рашета из Земун Центра и Борислав Мазињанин из Полицајца.
- Долазе добри стрелци тако да ће кокурнцнија бити јака- рекла је Данца Рашета финалиста пиштољем на Шампионату Европе у Болоњи овог лета.-На почетку смо сезоне, тако да је тешко прогнозирати и резултат и пласман.
Борислав Мазињанин, који је у Болоњи на ЕШ био у екипи која је освојила бронзану медаљу МК пушком тростав, је био искрен:
- Биће потребан висок резултат за пласман у финале. Без обзира на јаке селкције, оптимиста сам и верујем да ће у свим финалима бити много српских стрелаца.
Прошле године на „Трофеју Београда“ српски стрелци су освојили девет медаља, а  златним су се окитиле Ивана Максимовић  и Немања Миросављев (пушка), Зорана Аруновић и Андрија Златић (пиштољ) док су  Дамир Микец и Јасна Шекарић пиштољем били други.
На „Великој награди Београда“ 2011. српским стрелцима припалао је седам трофеја. Статуе „Победника“ добиле су Ивана Максимовић (која је проглашена и за најбољег учесника), Габриел Даутовић (пушка) и Зорана Аруновић (пиштољ), Андреа Арсовић (пушка) је била друга,  као и Дамир Микец (пиштољ)  а бронзе су припале Немањи Миросављеву (пушка) и Бобани Величковић (пиштољ).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 12 децембар 2012 17:13
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија