Logo
Одштампајте ову страницу

Помозимо болесној мајци и ћерци

Оцените овај чланак
(4 гласова)

helping-handБЕОГРАД - У овим зимским данима, када се славе Божићни и Новогодишњи празници, треба и више него до сада мислити на наше суграђане који можда немају ни најосновније услове за живот и којима би свака наша пажња итекако добродошла.

Ако не знате такву особу или породицу којој бисте могли пружити своју руку  "Кућа добрих вести" ће Вам својим информацијама помоћи у томе да се можда определите да некоме помажете.
Једну од могућности која нам се свима за то пружа дао нам је и колектив Фармацеутско-физиотерапеутске школе у Београду који се нашим интернет новинама обратио са молбом за помоћ једној њиховој ученици.

 

Помоћ неопходна самохраној, болесној мајци и њеној ћерци

 

Та ученица и њена мајка се налазе у тешкој материјалној и социјалној ситуацији. Реч је о самохраној мајци, удовици са једним дететом, са 15.000 динара пензије, која је тешко болесна (два мождана удара са моторичким последицама), која није у могућности да привређује и без редовне је терапије због недостатка материјалних средстава.

Немају решено ни стамбено питање, јер им је кућа изгорела до темеља. Тренутно живе у изнајмљеној трошној нехигијенској кући, али им прети избацивање због немогућности плаћања кирије и рачуна.
До почетка школске године, ученица је сама обезбеђивала материјална средства обављајући краткорочне послове, а због почетка школовања то више није у могућности.

 

Школа помаже своје ђаке

 

Као школа желимо да помогнемо сваком нашем ученику па смо предузели конкретне активности типа: прикупљања сировина, лекова, обуће, одеће и материјалне помоћи, бесплатне ужине и упућивање дописа – апела помоћи. Оваквим акцијама успевамо да их одржимо у животу!

Ситуација је погоршана и  лошим здравственим стањем саме ученице. Наша ученица обавља испитивања, а поједине анализе коштају и до 10.000 динара.  Тај и било који износ мајка и кћерка нису у могућности да плате па се доводи у питање наставак испитивања које је неопходно, јер се сумња на дијагнозу тромбофилије. Дете има генетске предиспозиције за ову болест, наводи се у саопштењу-апелу ове школе.

Захваљујући наставници наше школе, и ученици и мајци су обезбеђени сви прегледи, али за наставак су им потребна новчана средства. Зима је закуцала на врата трошне, хладне куће без огрева, хране, гардеробе и лекова за опстанак и наставак живота две болесне особе, мајке и њене кћери.

Неопходна је помоћ свих људи добре воље и разумевање за тешке животне ситуације. У овом тренутку нашој ученици и њеној мајци приоритетна је новчана  помоћ или помоћ у виду огрева (угаљ, дрва и сл.).

 

Уколико сте у прилици молимо вас да уплатите новац на текући рачун:
200-18282577-68
Унапред хвала!
Колектив Фармацеутско-физиотерапеутске школе

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 децембар 2012 12:33
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015