Logo
Одштампајте ову страницу

Помоћ за бескућнике - концертом

Оцените овај чланак
(4 гласова)

pojacaj1БЕОГРАД - Трећи по реду хуманитарни концерт "Појачај!" за помоћ београдским бескућницима одржаће се 10. јануара у 21 час у Културном центру Град.
Волонтери Црвеног крста Палилула организују концерт са циљем да сакупе средства за помоћ која је суграђанима који живе на улици неопходна током зиме.

Овогодишњу акцију су подржали домаћи алтернативни бендови Њхиле, Метак за зликовца, Крш и Репетитор. Ове музичке групе наступиће у Културном Центру Град, а цена карте ће износити 200 динара. Сав приход од продатих карата биће искоришћен за пружање интервентне помоћи бескућницима.

 

Акција - Мој комшија без крова

 

Трећи концерт "Појачај!" означиће  почетак акције под називом "Мој комшија без крова", коју заједнички покрећу Црвени крст Палилула, Лице Улице и агенција Д-кит.

Ова акција подразумева формирање неформалне онлајн заједнице путем које ће се обезбеђивати помоћ људима без крова над главом.

Прошле године организована су два хуманитарна "Појачај!" концерта, а уз помоћ сакупљеног новца, састављени су  пакети који су у јулу месецу подељени београдским бескућницима.

Други концерт одржан је крајем октобра и том приликом сакупљено је 46.200 динара. Планирано је да средства са другог и трећег концерта буду искоришћена за помоћ бескућницима да лакше презиме ову зиму.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 04 јануар 2013 16:29
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Најновије од Александра Гавриловић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015