Logo
Одштампајте ову страницу

Касица за помоћ угроженима

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kasicaМАДРИД - Фондација “Учини шта је у твојој моћи” (Hazloposible) увела је нови тип помоћи. Ради се о малим донацијама, од једног евра и више, чиме се помажу разни пројекти солидарности у свету.

Мало ти, мало он, мало ја… То је концепт помоћи који пропагира фондација “Учини шта је у твојој моћи” тиме што је покренула веб страницу “microdonaciones”, како би се финансирали пројекти невладиних организација, који захтевају економску подршку грађана.

Величина донације и пројекат коме ће донација бити намењена се бира. Тако се донацијом од једног евра може помоћи, рецимо, одлазак на ексурзију деце са посебним потребама из сиротишта у Кини, или образовање младих у Алжиру.

Велики је дијапазон различитих пројеката чијој реализацији можете допринети малим донацијама.

Начин на који се донира је веома једноставан. Приступи се web страници “microdonaciones”, изабере се пројекат и приложи се намењена свота новца. Чим се уђе на страницу могуће je видети колико је новца до тог тренутка сакупљено за одређени пројекат.

Да би се реализовали ти пројекти потребно је мање од 5.000 евра. На овај сајт пројекте могу пријавити све невладине организације које су основане и региостроване у Шпанији.  

Истраживање, које је спровела организација Iwith.org, открива да 27 одсто посетилаца интернета жели да учествује у оваквим пројектима, што би значило да је пет милиона људи у Шпанији спремно да донацијама помогне пројекте који им се учине занимљивим.

                             Извор: Кућа добрих вести / lainformacion.com


Последњи пут измењено недеља, 13 јануар 2013 13:13
Гордана Балаћ

Pођена 1976. Дипломирани професор шпанског језика. Поред шпанског, говори енглески и италијански. Никада није радила у струци, ако се изузму две дивне године које је провела као хонорарни преводилац у Танјугу. Уживала да вестима даје необичне и привлачне наслове. Тренутно ради у елитном салону керамике и намештаја, али не престаје да ужива у читању, превођењу и усавршавању језика. Ужива у природи, речима и разговору са добронамерним, смиреним људима пуним живота. Верује да човек, ако посматра свет са лепше стране, у свему и свуда може пронаћи свој мали рај.

Најновије од Гордана Балаћ

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015