A+ A A-

Доброчинитељство на корејски начин

Оцените овај чланак
(2 гласова)

KimchiСЕУЛ – Како изгледа доброчинитељство на корејски начин показало је средином новембра прошле године више од 2.200 волонтера, који су се окупили испред градске скупштине у Сеулу да би за сиромашне суграђане припремили залихе најпопуларнијег корејског јела да у дугим зимским месецима уживају у њему. Резултат акције је био импресиван – 140  тона кимчија.

То је била годишња акција, у организацији компаније за производњу јогурта „Кореа Јакулт“, која се одржава преко десет година. Више од 90 одсто учесника у припремању кимчија чинили су запослени у тој фирми.

„У нашем друштву има много оних који тешко живе, као што су стари људи или породице са много деце. Циљ ове акције је да они осете топлину и радост“, пренео је речи директора „Кореа Јакулта“ Ли Чанг Хија кинески портал china.org.cn.

Кимчи, најпознатије корејско јело, припрема се од киселог купуса са додатком љуте папричице. Уобичајена је пракса у Јужној Кореји да породице током новембра и децембра праве залихе кимчија да би могле да уживају у њему у зимским месецима.

Захваљујући труду сеулских волонтера кимчијем ће се ове зиме наслађивати чак 25.000 сиромашних породица.

                                  Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 01 фебруар 2013 03:37
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани