Logo
Одштампајте ову страницу

Фер-плеј је победа

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ferplejjepobedaБЕОГРАД - Акција Министарства омладине и спорта Србије „Фер - плеј је победа“ почела је првим јавним часом у Основној школи „Карађорђе“ у Београду и присуствовала је и Алиса Марић министар омладине и спорта Србије.


Управо на иницијативу Министарства омладине и спорта 2013. проглашена је годином толеранције и фер - плеја у спорту и у наредним месецима “фер - плеј караван” обићи ће све веће градове у Србији, а наши најбољи спортисти  и спортске легенде ће кроз држуње  на јавним часовима преносити деци идеју фер - плеја, толеранције и поштовања противника.
 -Драго ми је што су са нама некадашњи асови вечитих спортских ривала Црвене звезде и Партизана, прослављени фудбалери највећих клубова Европе Синиша Михајловић и Саво Милошевић. Они су узор младим спортистима и из њиховог искуства можете много научити- рекла је отварајући јавни час Алиса Марић.- Србија увек била и биће земља спорта и министарство ће се на све начине борити против насиља на спортским теренима.
Директору школе Милану Жегарцу Алиса Марић уручила је повељу „Фер - плеј је победа“.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михаиловић поручио је најмлађима да су они будућност Србије, као и да је задатак државе, породице и друштва да их усмере на прави пут и најважније животне вредности. Прослављени фудбалер оценио је да фер плеј у спорту подразумева поштовање противника на терену, али и ван њега, дисциплину, професионализам и висок степен толеранције.
Рекордер по броју одиграних утакмица за национални тим и директор млађих селекција репрезентације Србије Саво Милошевић указао је да је суштина ове акције поштовање, које је набитније у свим међуљудским односима.

- Србија је једна од највећих спортских нација. Успеси које постижемо трудом и залагањем губе смисао уколико нису постигнути достојанствено и уз поштовање себе и других. За наше друштво је битно да разумемо разлике, јер ћемо само тако живети боље и послати свету позитивну слику - истакао је Милошевић.
Захвалнице за афирмацију школског спорта и акцију „Фер плеј је победа“ Алиси Марић, Михајловићу и Милошевићу уручио је директор школе. Јавном часу су присуствовали и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, помоћник министра за спорт Драган Атанасов, саветник за школски спорт Игор Маринковић и психолог Првослав Плавшић који је представио резултате истраживања о толеранцији и фер - плеју међу ученицима основних школа.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 01 фебруар 2013 16:50
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015