Кућа Добрих Вести

Login

Максимовићевој бронза у Бундес лиги

Оцените овај чланак
(0 гласова)

MAKSIMOVICDRUGASLEVABUNDESLIGA2013KEVELARTRECIРОТЕНБУРГ - Бундеслигаш Кевелар за који су ове сезоне гађали српски репрезентативци Ивана Максимовић сребрна из Лондона и Миленко Себић, а за другу екипу и млада такмичарка „Новог Београда Ушћа“ Душица Антонијевић, освојио је треће место у Бундес лиги на завршном турниру у Ротенбургу.


У борби за бронзу Кевелар је победио прву екипу Нордстемена са 5:0. Максимовићева није била у саставу у овом мечу.
Прво место припало је екипи Минхена која је са 3:1 победила Бригхтал.
- За нас је ово изузузетан успех – рекла је Ивана Максимовић, која је са 399 кругова у трећем колу против  Тус Хелгерта постигла најбољи резултат од свих стрелаца Кевелара у Бундес лиги.- Прошле године Кевелар се борио да не испадне, ове сезоне смо дошли до медаље, што је фантастично. Бундес лига је ревијално такмичење, где је дозвољено навијање уз коришћење свих реквизита и гађа стрелац против стрелца. Победа доноси поен екипи. Веома је напето и на свим мечевима са много публике.
 Кевелар је лигу завршио на првом месту на у групи „Север“. У четвртфиналу на завршном турниру у Ротенбургу, победио је Петерсаурах са 3:2.  У овом мечу Максимовићева није гађала. У полуфиналу, Кевелар је  са 4:0 изгубио од Минхена (у круговима је било 1.968:1.954). Максимовићева је гађала против светске шампионке и рекордерке Немице Соње Фалшифтер и изгубила поен 399:395.
Миленко Себић је два пута гађао за Кевелар у Бундес лиги  и имао је 383 и 393 круга. Максимовићева је гађала једно коло и за другу екипу и забележила 395 кругова. Антонијевићева је два пута излазила за други тим  на ватрену линију и имала 389 и 387 кругова.
У гађању пиштољем, победио је Крефтел савладавши у финалу Броистед са 3:2. У борби за бронзу Лудвигзбург је био бољи од Валденбурга са 4:1.
На финални турнир пиштољем се пробила екипа Келхајма за који гађају бронзани из Лондона Андрија Златић, Јасна Шекарић и Дамир Микец.  У четвртфиналу, Келхајм је поражен од Броистеда са 3:2 у поенима иако је имао више кругова 1.867:1.875. Златић је на „првој табли“ добио поен 382:370 против Шеубера, али клуб није прошао даље. Келхајм се пласирао на финални турнир (иду по четири екипе пушком и пиштољем са „Севера“ и „Југа“) као трећепласирани тим „Југа“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 03 фебруар 2013 17:07
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија