Logo
Одштампајте ову страницу

На 78 дана до почетка ОИ у Лондону ново дружење олимпијаца у "Теленору"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

olimpijci-telenor-8-uvodnaОлимпијци Андреа Арсовић (стрељаштво), Милица Мандић (теквондо), Иван Ленђер (пливање), Александар Максимовић (рвање), Александар Каракашевић и Марко Јевтовић (стони тенис), Александар Алексић, Дејан Терзић и Марко Зорић (кајак) били су гости „Теленора“ и дружили се у пријатној атмосфери са бројним новинарима.

- Потребно је да се сложи велики број детаља да би се на олимпијским играма освојила медаља – рекао је у поздравној речи Марек Слачик извршни директор маркетинга и продаје „Теленора“.

- Надамо се да је наша компанија, која је поносни спонзор Олимпијског комитета Србије, помогла олимпијцима Србије да се добро припремају и да у Лондону забележе високе пласмане.

Професор др Бранислав Јевтић, шеф мисије на ОИ у Лондону истакао је да су неки циљеви, постављени на почетку олимпијског циклуса, већ испуњени:

- Сигурно је да већ сада имамо представнике у више спортова него у Пекингу 2008. Пре четири године, Србију су представљали спортисти и спортисткиње у
десет спортова, сада су се квалификовали у 15. Добили смо и нову посаду у кајаку, Марта Тибор и Рената Кубик су добиле олимпијску визу пошто је поништено Првенство Океаније па је место у олимпијској регати припало најбоље пласираној федерацији са СП, а то је Србија.

Тренутно, српски олимпијски тим има 84 члана, али се др Јевтић нада да ће укупан број учесника бити преко 100, па би и по том основу делегација била
бројнија него у Пекингу када је Србија имала 91 учесника:

- Очекујемо успешан завршетак квалификација за обе одбојкашке селекције, стонтенисери који немају олимпијску визу имаће шансу на светским квалификацијама у Дохи, атлетичари и пливачи на ЕШ у мају прилику за испуњене норме... Сигурно је да имамо и веома квалитену селекцију и по рејтингу сваког члана и да ово није тим који у Лондон одлази под геслом важно је учествовати, већ сваки учесник има шансу за висок пласман. У питању је и веома
млада селекција, потписао сам одобрење за троје малолетних учесника који још немају 18 година.

Андреа Арсовић, члан стрељачке репрезентацији истакла је да су у току интензивне припреме:

- Чекају нас у овом месецу два Светска купа, од 13. до 21. маја у Милану и од 21. до 29. маја у Минхену и немамо баш много времена. Вратила сам се из Новог Сада где сам тренирала са тренером Драганом Доневићем, а на приремама је био и Андрија Златић са којим се одлично слажемо иако гађа пиштољем и имамо исте идеје и начин рада. Нису то биле уобичајене припреме, ишли смо и на спортски аеродром и летели авионом, ја у цесни, а Андрија у млазном авиону за аеро митинге, било је фантастично. Понекад је лепо да се мало удаљимо од стрељаштва, макар на тренутак...

Александар Каракашевић, није пропустио да укаже на лошу финанијску ситуацију у стоном тенису:

- Сада смо у центру пажње и Јевтовић и ја, али шта ће бити када прођу олимпијске игре? Поново се о нама неће ништа чути а ни видети пуне четири године. Млађи играчи, као на пример Пете и Јеветовић не могу да учествују на турнирима на којима играју многи који ће играти и у Лондону, јер нема новца. Како да се добро припреме? Не улаже се ни у репрезентацију, такође због беспарице, а ове године смо били близу да узмемо и екипну медаљу. Мени је пласман на ОИ већи успех него моја европска медаља и са те стране сам презадовољан. Са друге стране у стоном тенису нема новца, да би на турнирима нешто профитирао мораш да уђеш међу 16 а то никада није лако.

Друго дружење олимпијаца и новинара заједнички су организовали ОКС и „Теленор“. Олимпјски сат који је компанија „Теленор“ поставила код хотела Москва показује да је до ОИ у Лондону остало још 78 дана.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 14 мај 2012 04:08
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015