Кућа Добрих Вести

Login

Максимовићева светска и европска рекордерка, Србија четврта, Аросовићева пета

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ESIVANAMAKSIMOVICSVETSKIIEVROPSKIREKORDОДЕНЗЕ - Ивана Максимовић, сребрна са ОИ у Лондону прошле године,  је нова светска и европска рекордерка ваздушном пушком са 418 кругова! Она је до ове две титуле дошла освајањем првог места у основном делу на Шампионату Европе у Одензеу у Данској које се рачунало на децималу по новим правилима и тако постала прва светска и европска рекордерка овим оружјем.


 На жалост, у финалу, где се не рачуна резултат основног дела и полази се „од нуле“, није добро гађала и завршила је не осмом месту.
Женска репрезентација Србије ваздушном пушком са 1.239,3 круга (Андреа Арсовић 415, Ивана Максимовић 418, Јелена Живковић 406,3) освојила је четврто место у конкуренцији 19 селекција.
 У поједначној конкуренцији Андреа Арсовић се пласирала на пето место са 143,5 кругова, док је Ивана Максимовић на крају завршила осма са 79,4 круга. Јелена Живковић је  60. са 406,3 круга у конкуренцији 77 такмичарки.
Златна екипна медаља припала је Италији са 1.242,9 кругова што је због нових правила нови светски и европски екипни рекорд. Сребро су освојиле Немице са 1.241,9 кругова, а бронзу Аустријанке са 1.240,9 кргова.  Србију је од бронзе делило 1,6 кругова.
У поједначној конкуренцији, тријумфовала је Лиза Унгеранк (Аустрија) са  208,3 круга, која је пре финала била четврта, испред Мартине Пике (Италија) са 206,3 круга (пре финала је била осма) док је бронзу освојила другопласирана пре плеј офа Жива Дворжак (Словенија) са 185,9 кругова. Четврта је била Џесика Магер (Немачка) са 163,5 кругова, а пета Андреа Арсовић (Србија) са 143,5 кругова.
Арсовићеву је за улазак међу четири и борбу за медаљу зауставали Магерова 143,8:143,5! Одлучиле су три десетинке, 13. и 14. дијаболом Арсовићева је имала 10,5 и 10,3 круга, Немица 10,8 и 10,1, али је Магерова имала и  предност из ранијих хитаца и ушла међу четири.
 Максимовићева је испала после првих осам дијабола (79,4) а најближа ривалка била јој је Вега (Шпанија) која је имала тачно 80 кругова.  Максимовићева је погодила три центра и пет деветки, а пресудиле су последње две дијаболе када је српска репрезентативка „убила“ 9,5 и 10,3 круга а такмичарка Шпаније 10,1 и 10,3 круга и прошла је даље за пола круга!
Српски стрелци завршили су учешће на ЕШ у Данској са  две екипне медаље, златом женске сениорске селкције пиштољем (Зорана Аруновић, Јасна Шекарић и Бобана Величковић) и сребром мушке репрезентације овим оружјем (Андрија Златић, Дамир Микец и Димитрије Гргић).
Освојена су и  три четврта места:  Дамир Микец – пиштољ, сениори,  Зорана Аруновић – пиштољ, сениорке и женска сениорска репрезентација пушком, два пета места: Андреа Арсовић – сениорке, пушка и мушка јуниорска репрезентација пушком, једно седмо место: Андрија Златић – сениори, пиштољ, три осма места:  Бобана Величковић – сениорке, пиштољ, Ивана Максимовић – сениорке, пушка и Тиха Тодоровић – јуниорке, пушка, као и једно десето место: Андрија Миловановић – јунори-  пушка.
Сениорска мушка репрезентација пушком била је 12. а овим оружјем Немања Миросављев је завршио на 15. позицији.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 март 2013 15:50
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија