Кућа Добрих Вести

Login

Аруновићева, Јовановић и одбојкашки клуб најбољи у СД Црвена звезда у 2012.

Оцените овај чланак
(0 гласова)


zvezdadobintici2БЕОГРАД - Зорана Аруновић репрезентативка Црвене звезде у стрељаштву, Драган Јовановић кик боксер црвено белих и Одбојкашки клуб Црвена звезда најуспешнији су у 2012. у избору Спортског друштва Црвена звезда.


Најбољи тренер је Рајко Павличевић (одбојка).
У јуниорској конкуренцији најбољи су били куглаш Игор Ковачић члан репрезентцаије Србије светских шампиона, и одбојкашица Мина Поповић. Ковачић је 2011. био најбољи кадет а 2012. најбољи јуниор црвено белих. Мина Поповић је освојила сребро на јуниорском Шампионату Европе прошле године у Турској и проглашена је за најбољег блокера. Лане је добила трофеј као најбоља  кадеткиња.
Најбољи омладински клуб је мачевалачки.
На свечаности којом је обележен и 68. рођендан Црвене звезде, уручена су и признања у осталим категоријама:
Најбољи пионир: Велибор Перић (карате).
Најбоља пионирка: Јована Вуковић (тенис).
Најбољи кадет: Страхиња Бучић (џудо).
 Најбоља кадеткиња: Александра Црвендакић (кошарка).
 Најбољи кадетски клуб: фудбалски клуб.
Награде за животно дело добили су  атлетски радник Олга Ацић и Зоран Видаковић из пливачког клуба. У веома емотивном излагању 82 – годишња Олга Ацић је потсетила на најлепше дане  црвено белих истакавши да су кључне ствари за успех љубав према спорту, клубу и  -упоран рад.
Специјална признања за изузетне резултате добили су тренери Дејан Савић (ватерполо) и Марко Савић (тенис). Дејан Савић је освојио две вицешампионске титуле са Звездом, као и један куп, док је Марко Савић са тенисерима пригрлио четири државна шампионска трофеја –са сениорима, јуниорима, кадетима и пионирима.
Пословни партнер године је „Сећи“ (Италија), медијска личност године је прослављени рокер и велики навичај црвено белих Бора Ђорђевић, фронтмен „Рибље чорбе“.
Рођенданску тору пресекли су заједно Зорана Аруновић, којој је ово треће узастопно признање за спортисту године, и Драган Јовановић који се после освајања златне медаље на ЕШ у Турској 2012. у лоу кику опростио од активног такмичења.
 Аруновићева је  лане освојила злато на Светком купу у Минхену, била четврта и седма на ОИ у Лодону, са Јасном Шекарић и Бобаном Величковић окитила се екипном  бронзом на ЕШ у Финској, била је шампион Србије са оба оружја и победник Купа Србије...
- Прижељкивала сам да примим ове године признање због олимпијске медаље у Лондону, али на жалост сан се није остварио – рекла је Аруновићева која је била нај нај у црвено белом и 2010. и 2011. - Али, идемо даље, нове медаље су већ освојене, вратили смо се са Европског првенства из Данске са екипним златом, а у репрезентацији су биле и Јасна Шекарић и Бобана Величковић.
Александар Гаги Јовановић је био спортиста године и 2007.
-  Поносан сам и захваљујем се на овом великом признању, исплатио ми се рад и труд. Имао сам подршку породице што је веома важно у каријери сваког спортисте.
Ратко Павличевић је сјајно водио одбојкашице црвено-  белих до дупле круне  и у Лиги шампиона, а са јуниорском репрезентацијом Србије освојио је сребро на ЕШ.
Великом броју угеледних званица обратио се  Александар Боричић председник Управног одбора СД Црвена звезда, а у завршној речи професор Петар Шкундрић, прдседник Скупштине СД Црвена звезда је истакао:
- За нама је тешка, али успешна сезона. Звезда се уздигла до врха захваљујући љубави и пожртвовању својих спортиста, тренера и спортских радника и данас је важније него икад да будемо јединствени. Посебно се захваљујем генералном спонзору Гаспорму као и  спонозор Спортског друшва „Сећи енерђиа“...
Свечаности су присуствовали државни секретар за спорт Предраг Перуничић, помоћник министра за спорт Драган Атанасов, Александар Шоштар и Дане Корица председник и генерални секретар Спортског савеза Србије, Ђорђе Вишацки генерални секретар ОКС, велики број истакнутих спортски радника и спортиста, као пријатељи црвено белих и представници спонзора.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 04 март 2013 16:45
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија