Logo
Одштампајте ову страницу

Торта за дјечији осмијех

Оцените овај чланак
(5 гласова)

uvodnaХЕРЦЕГ НОВИ - У Дјечијем Дому "Младост"у Бијелој, поред Херцег Новог, у организацији невладине организације (НВО) "Омладински центар Херцег Новог" одржана је овог мјесеца традиционална  хуманитарна акција "Торта за осмијех".

Ову причу “Кућа добрих вести” објављује читаоцима као дар и пример шта се и како све може чинити сваког дана, целе године, а уз овај данашњи први Међународни дан среће који позива на даривање и помагање људи једних другима, сада и одмах. Јер ми другог времена осим овог немамо.

Десети пут ове године за малишане лишене родитељског старања и љубави који се налазе у Дому у Бијелој,  уприличена је “тортијада”, на којој се могло видјети да  људи добре воље и уз мало труда могу донијети осмијехе на сто двадесет дијечијих  лица, штићеника  ове домске установе.

 

Рецепт за “Торту од осмијеха”

 

За десет година даривано је 662 торте, а ове 2013. године оборен је рекорд, јер је у акцији пристигло чак 87 торти из свих градова Црне Горе, Македоније, Словеније, као и Генералног Конзулата Србије у Херцег Новом, а акцији су се придружили и бројни грађани и предузећа.

Предсједник "Омладинског центра" Милијан Мијовић нагласио је да је  "најважније да смо открили рецепт за торту од осмијеха”.

“Већ цијелу деценију слатким гасимо горчину, шаренилом ведримо сивило, воћним,чоколадним и млијечним филовима тјерамо тужне мисли, глазурама измамљујемо смијалице на образима. Рецепт за торту од осмијеха једноставан је - мало хуманости, комад доброте, мрва добре воље, по прстохват људскости и самилости, прегршт добрих жеља, понешто од намирица које се нађу у кући и много много љубави", објаснио је Мијовић.

Помоћник директора Дома Славица Илић поздравила је госте уз ријечи да јој је веома драго што се број дародаваца и торти повећава и да се дијеца искрено радују свакој тортијади.

У умјетичком дијелу програма малишане и госте су забављали Клапа "Стари Капетан" и мажоретке.

На крају тортијаде малишани су угасили десет свијећица на торти, а затим је услиједила дегустација, маштовито осмишљених слаткиша.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 20 март 2013 15:33
Сандра Трипковић

Рођена једног љетњег Дубровачког јутра, живи пар километара даље у граду који се налази на самом уласку у Боко Которски залив  - лијепом Херцег Новом. Интересовања и активности : писана ријеч, конверзација, медицина, туризам, кулинарство, традиција, историја, упознавање других култура и народа и начини како да боље спознамо  друге и да покажемо ко смо. Оно што волим највише - море, музика, Медитеран, бити човијек, хуманост. Ја у двије ријечи - море и музика, не сјећам се тачно да ли сам прво научила да пливам па да ходам. Међу мојим омиљеним реченицама - Море пријатељ који увијек осјети сваки наш немир и неспокој - и музика, та чудесна умјетност која допире чак и тамо гдје ријеч не може.

Најновије од Сандра Трипковић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015