Кућа Добрих Вести

Login

Атлетска дворана-сан генерација

Оцените овај чланак
(2 гласова)


mosiass (4)БЕОГРАд - Алиса Марић, министар омладине и спорта обишла је градилиште у Војној академији у Београду где би до краја године требало да буде завршена прва атлетска дворана у Србији. Министарство омладине и спорта је за изградњу Атлетске дворане издвојило 480 милиона динара, а земљиште за изградњу је Атлетском савезу уступило Министарство одбране.


Поред Алисе Марић на градилишту су били државни секретар министарства одбране Зоран Ђорђевић, председник и генерални секретар Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и Слободан Бранковић, помоћник министра за спорт Драган Атанасов и помоћница министра за пројекте Загорка Петровић.
- Ово је најзначајнији спортски пројекат, за који је министарство омладине и спорта издвојило 480 милиона динара. Атлетска дворана је била сан многих генерација атлетичара и драго нам је да ми имамо ту прилику да помогнемо да се сан оствари- изјавила је Алиса Марић.
mosiass (5)Државни секретар Министарства одбране Зоран Ђорђевић истакао је да је министарство одбране увек спремно да помогне спорту:
- Кад је дошло до иницијативе за изградњу атлетске дворане, Министарство одбране је подржало. Помажемо тако што дајемо земљиште и инфраструктуру, ово је најбоља локаљција која је могла да се нађе у граду за изградњу атлетске дворане-рекао је Ђорђевић.
Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић се захвалио Министарству одбране и Министарству омладине и спорта на помоћи у изградњи атлетске дворане, наглашавајући да је то прави пример како два министарства треба да сарађују када је интерес српског спорта у питању:
- Атлетска дворана је историјски објекат на који наша атлетика чека већ деценијама. Надамо се да је ово остварење сна наших атлетичара, јер су за врхунске  резултате потребни и најбољи услови за тренинг - закључио је Јевросимовић.

Извро: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 16 април 2013 20:31
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија