Кућа Добрих Вести

Login

Калаба и Котур у другој групи у Истри

Оцените овај чланак
(1 Глас)

biciLukaKoturБУЗЕТ -  Душан Калаба и Лука Котур јуниорски репрезентативци Србије из Партизана, завршили су прву етапу бициклистичке  трке „Кроз Истру“ у главној групи која је дошла на циљ у Бузету са 40 секунди заостатка у односу на победника Словенца Давида Пера.


- Група од око 15 возача издвојила се у завршници 97 километра дугачке етапе од Ровиња до Бузета и направила лепу предност. У тој групи најбржи је био Пер и обукао жуту мајицу – каже Саша Гајичић, селектор јунеорске репрезентације.- Имали смо доста пехова, у паду огромне групе бициклиста на 50. километру нашили су се  и Милош Миладиновић из ЦЦН Металца, Данило Милошевић из Партзана и Милан Богдановић из нишког Железничара МБН тако да  су остали у трећој групи са неколико минута заостатка. Караван од преко 120 бициклиста се у том тренутку преполовио. Било је, пре тога још једам пад, у њему је био Борислав Симоновић из чачанског Борца и морао је да одустне. Није се, на срећу повредио.
На трци, која се вози и као „Меморијал Еди Рајковић“ у спомен на некадашњег селектора југословенске репрезентације и тренера клуба Сипорекс из Пуле и бодује се за омладински Свески куп нација, учествује близу 20 националних селекција. Друга етапа је у суботу 20. априла Умаг – Лабин од 90 км, а трка се завршава у недуљу 21. априла етапом од Врсара до Пуле од 106 км.
Прошле године Милош Борисављевић из ЦЦН Металца освојио је 11. место у генералном пласману. На трци „Кроз Истру“ својевремено (пре више од 30 година) победио је  краљевачки јуниор Слободан Јелић.


Последњи пут измењено петак, 19 април 2013 16:18
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија