Logo
Одштампајте ову страницу

Дечији сајам до недеље на Београдском сајму

Оцените овај чланак
(2 гласова)

deciji-sajamБЕОГРАД - Више од 100 излагача из земље и иностранства представиће своје производе и услуге намењене најмлађима на Дечијем сајму ,,Wudy" који је свечано отворен данас, а траје до недеље 28. априла на Београдском сајму.

сајам је отворио специјални саветник за школски спорт МОС-а Игор Маринковић, а свечаност је обогатио и дечији хор “Чаролија”, а присутнима су се обратили и генерални секретар Спортског савеза Србије Дане Корица и председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић.

Малишани ће уживати у песми и игри на бини, активностима на спортском терену, дружењу са српским витезовима, припадницима Жандармерије, Ватрогасном бригадом и Саобраћајном полицијом.

Деца ће имати прилику да се друже и са Пажљивком из Агенције за безбедност саобраћаја, док ће први пут на сајму учествовати Савез за школски спорт, који ће вежбати заједно са малишанима и информисати их о новом, бесплатном пројекту намењеном дечацима и девојчицама од првог до четвртог разреда.

Бесплатан улаз за посетиоце

Улаз за посетиоце је бесплатан, најавили су организатори. Посетиоце очекују и наградне игре - Wudy fer play фудбалске лиге, Идеа трка за бебе, Нестле плес беба, затим Wudy трка у џаковима, као и такмичење тата у повијању беба.

Очеви су на прошлом сајму, доказали да се одлично сналазе у тој улози. Тај Јубиларни 10. Дечији сајам, који је одржан у октобру, посетило је више од 40.000 људи, наведено је на интернет страници овог сајма: sajam.co.rs 

Учесници сајма ће ове године приказати широк спекар производа, од слаткиша, грицкалица, до одеће, обуће и играчака.
„На Wudy дечијем сајму посетиоци ће моћи и да се упознају са часописима и књигама за децу и родитеље, радио и ТВ програмима за најмлађе, вртићима, школама страних језика, хоровима, драмским групама, спортским и рекреативним програмима“, кажу за "Кућу добрих вести" организатори Дечијег сајма.
Осим богатог и разноврсног програма на бини и спортском терену, малишани се највише радују наградним играма попут Wudy фудбалскoj лиги.

Мали витезови

„Фудбалу се највише радују дечаци, али поред ове игре, имамо и Идеа трку за бебе, Нестле плес беба. Велико интересовање деце је и за програм који специјално за њих припремају Саобраћајна полиција, Ватрогасна бригада, Жандермерија, са којима сваке године пролазе посебну обуку, као и Свибор савез Србије, који маскира малишане у праве мале витезове“, кажу нам организатори.
По први пут ове године, на сајму ће учествовати и Савез за школски спорт, који ће упознати малишане са разним спортовима који су предвиђени за дечаке и девојчице узраста од 1. до 4. разреда.

decjisajam1
„Поред тога, већина излагача на својим штандовима организује разне врсте радионица намењених најмлађима, попут ликовне радионице, еколошког кутка и других активности којима се малишани радују“, додају организатори.

Предавања за одрасле

Иако је програм највише посвећен деци, сајма могу посетити не само најмлађи, већ и њихови родитељи, баке, деке и родбина.
„Они на сајму могу видети многобројне производе и услуге за децу и купити их по знатно нижим ценама. Такође, организована су и специјализована предавања стручњака из разних области о правилном развоју и расту деце“, истичу организатори за Кућу добрих вести.
Оводогодишњи сајам су подржали Скупштина града Београда, Министарство омладине и спорта, Секретаријат за образовање и дечију заштиту, а организатори заједно са генералним спонзором Њудy и осталим спонзорима манифестације су Фриком, Бекутан, Роса, Неџт и Бамби. 

Текст писале Александра Гавриловић и Маја Јованов

                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 26 април 2013 22:53
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Најновије од Александра Гавриловић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015