Logo
Одштампајте ову страницу

Алиса Марић у Лесковцу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mosleskovacЛЕСКОВАЦ - Алиса Марић, министар омладине и спорта Србије потписала је, као део акције „Спорт у школе“, у Лесковцу са градоначелником Гораном Цветановићем уговор о одржавању и коришћењу мини – пич терена у ОШ „Вук Караџић“ у Печењевцу.


- Програм „Спорт у школе“  је бесплатан и  не оптерећује буџет родитеља – рекла је Алиса Марић ђацима. - Циљ је да се деца, кроз забаву и игру од најранијих школских дана науче шта су спортски дух, фер-плеј и толеранција.
Свака основна школа која је укључена у овај пројекат добиће реквизите за вежбање, које се одвија уз стручни надзор професора физичког васпитања који су на бироу рада и за то ће  добијати накнаду од Министарства омладине и спорта.
Потписивању уговора присуствовао је и Венсан Дежер представник ЕУ у Србији,  који је нагласио:
- Добро је да Министарство омладине и спорта помаже ђацима да се баве спортом, али и родитељима јер немају сви новац да упишу децу на тенис, фудбал или неки други спорт – рекао је Дежер.
Градоначелник Лесковца Горан Цветановић примио је Алису  Марић и Венсан Дежера, са којима је разговарао о локалним проблемима, али и темама везаним за спорт и омладину у Србији. После пријема у градској кући обишли су уличну акцију испред Градског културног центра која је организована поводом обележавања „Недеље Европе“ у оквиру кампање „Европа то си ти“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 мај 2013 00:24
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015