Logo
Одштампајте ову страницу

Деца цртала обећане вртиће и школе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

decacrtajuБЕОГРАД - Родитељи деце из насеља Степа Степановић у београдској општини Вождовац, организовали су јутрос, заједно са својом малишанима, “Креативни сат” на Тргу Николе Пашића у Београду, да би указали на проблем недостатка вртића и школа у овом младом градском насељу, које ће до нове школске године имати око 14.000 становника.

На “креативном часу” деца су цртала замишљене вртиће и школе како би привукли пажњу надлежних и уз подршку медија покренули обећани, а до сада нереализовани пројекат изградње васпитно-образовних установа у овом насељу.

Ни киша није омела окупљене родитеље и децу, као и велики број медија који се одазвао позиву и подржао родитеље у овом апелу, чему се придружује и “Кућа добрих вести”.
Више о овом проблему може се видети и на следећем форуму.

О стамбеном насељу “Степа Степановић”

Изградња стамбеног насеља “Степа Степановић” на Вождовцу се уз доста потешкоћа приводи крају. Према плановима, сви стамбени објекти у насељу ће бити усељени средином 2013. године, те се може очекивати да ће у врло кратком временском периоду у насељу живети приближно 14.000 становника.
Највећи део укупне популације насеља ће чинити породице са децом предшколског и школског узраста. У насељу недостају практично сви објекти са пратећим садржајима који су потребни за нормално функционисање једног овако великог стамбеног насеља, али оно што се својим значајем издваја и што посебно негативно утиче на функционалност породичног живота становника у насељу јесте непостојања вртића и школе.
Урбанистичким пројектом стамбеног насеља била је предвиђена изградња два вртића и две основне школе. До данас, на послу припреме и изградње ових објеката се урадило врло мало.

 

 stepa              devocica            deca                                        


Окупљање није имало никакав политички или страначки карактер и организовано је искључиво у сврху решавања једног важног локалног проблема који веома негативно утиче на велики број најмлађих грађана овог града и велике неправде која је учињена станарима насеља “Степа Степановић“.
Окупљање су организовали заинтересовани грађани и Удружење станара насеља Степа Степановић, наводи се у саопштењу ПР Агенције Action Global Communications.

И портал stepa.rs указује на овај проблем

Ово окупљање за циљ има да се у наредном ребалансу буџета предвиде неопходна средства за изградњу једног вртића и школе као и да се дефинише рок за почетак пројектовања другог вртића и друге школе, објавио је у најавном тексту овог догађаја портал stepa.rs.

“Креативни сат за децу насеља” је апсолутно аполитичан, нема никакве друге конотације осим изградње поменутих објеката. Сваком заинтересованом за куповину станова и будућем купцу у ГДС-у су се хвалили и истицали неколико предности које ће насеље Степа Степановић имати. Између осталог, једна од ствари је и постојање две школе и два вртића. На одлуку о куповини ова информација имала је велики значај, појединцима чак и пресудни. Затим се испоставило да ће на изградњу ових објеката да се сачека. Родитељи сада развозе пре посла децу свуда по граду, зависно ко је одакле прешао у насеље да живи, а за остварење онога што им је обећано морају да прибегавају свим методама комуникације, преписке, медијских притисака и организованих скупова, објављено је на поменутом порталу о коме су писале и наше интернет новине у тексту под насловом Нове тенологије за бољу заједницу - Степа форум.

                                                                                                            Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 04 јун 2013 16:02
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015