Logo
Одштампајте ову страницу

Родићева мачем освојила бронзу на МИ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

MIsmiljkarodicМЕРСИН - Смиљка Родић, мачевалка београдског клуба Силни, освојила је бронзану медаљу на Медитеранским играма у Мерсину у Турској у дисциплини мач. У полуфиналној борби изгубила је од Тунишанке Саре Бесбес са 15:3.


У финалу ће се састати Бесбес (Тунис) – Росела Фиаминго (Италија). Полуфиналисткиње освајају бронзе.
Ово је историјски резултат српског мачевања. Последњу медитеранску медаљу освојила је Вера Јефтимијадес 1971. у Измиру у Турској у дисциплини флорет.
После првог периода полуфиналног дуела, Бесбес је водила са 3:2, други период завршен је 0:0, да би у трећем, Тунишанка доминирала и добила га са 12:1 за укупну победу од 15:3.
Смиљка Родић је такмичење у другој групи завршила са две победе и два пораза и пласирала се међу 16 мачевалки. Победила је Раху Доган из Турске са 5:1 и Данину Танус (Либан) са 5:4, а изгубила од Роселе Фиаминго (Италија) са 5:4 и Тунишанке Маје Мансоури  такође са 5:4.  
У борби за улазак међу осам, победила је Туркињу Доган са 15:14, а за улазак у полуфинале Мелису Горам (Француска) са 15:12.

Извор: Кућа дорбих вести


Последњи пут измењено недеља, 23 јун 2013 17:00
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015